Знають далеко не всі: для чого при засолюванні сала додають цукор
Цукор є особливою смаковою добавкою

Навіщо додавати цукор при засолюванні сала/Фото: pexels
Про хитрий трюк знають не всі досвідчені кулінарі. У матеріалі розповідаємо, навіщо додавати цукор при засолюванні сала.
Для чого при засолюванні сала додають цукор
Цукор в маринаді робить сало м'яким і ніжним. При цьому він не прибирає до кінця звичний присмак продукту. Відомі кулінарі говорять, що поєднання, здавалося б, непоєднуваних смаків робить їжу доволі цікавою.
Додавати цукор при засолюванні сала варто людям, яким не рекомендована жорстка їжа. У такому розсолі продукт стане ніжним.
За словами кулінарів, цукор є особливою смаковою добавкою, тому не варто давати його занадто багато у маринад. Кількість цукру не повинна перевищувати 1-1,5% від ваги основного продукту.
Окрім того, цукор в маринаді сприяє формуванню специфічної мікрофлори, а також через нього зростає осмотичний тиск розсолу, при цьому впорядковується концентрація іонів водню. Під час засолювання сало обваляйте у цукрі і заховайте у харчовому контейнері. У результаті продукт буде без зайвої рідини і більш ніжний.
Раніше ми писали, як правильно варити макарони, щоб вони вийшли ідеальними. Поради багатьох здивують.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!