У якому посуді не можна маринувати шашлик, щоб не зіпсувати страву
Пам'ятайте про це під час приготування м'яса

У якому посуді не можна маринувати шашлик / Фото: Pixabay
Невіддільною частиною весняних та літніх погожих вихідних є одна популярна страва – шашлик. Здавалося б, нічого складного у його приготуванні немає, проте навіть найменший нюанс може вплинути на смак м'яса або зовсім зіпсувати його. Це зокрема стосується посуду, в якому маринується майбутня страва. Розповідаємо, який матеріал не можна використовувати.
У якому посуді не варто маринувати шашлик?
Для маринування м'яса на шашлик не можна використовувати мідний або алюмінієвий посуд, адже ці метали можуть його зіпсувати. Це пов'язано з тим, що алюміній легко вступає в реакцію з кислими речовинами, серед яких оцет, лимонний та томатний соки. А саме їх зазвичай використовують у маринаді. Через алюмінієвий посуд м'ясо може стати гірким або набути присмаку металу.
Водночас чавун та кераміка також не підійдуть, бо вони не мають достатньої кислотності. Чавун зокрема дуже важкий та незручний, а кераміка, навпаки, тож посуд з неї можна легко розбити. Крім того, цей матеріал важко відмити, адже він легко вбирає маринад.
Який посуд обрати для маринування шашлику?
Для цієї мети найкраще брати скляний або пластиковий посуд. Вони не реагують з інгредієнтами маринадів та при цьому достатньо кислотні. Крім того, їх легко відчистити та використати кілька разів.
Якщо ж ви все одно обираєте метал, беріть нержавіючу сталь: вона не буде реагувати з кислотами та сіллю. Також можна використовувати дерев'яні миски, які не вбирають смак та запах.
Нещодавно ми розповідали, як приготувати ідеальний шашлик зі свинини по-грузинськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!