ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як зробити м'ясо м'яким для шашлику: поради для ідеального пікніка

Суспільство 14:10 - 21 травня 2023

Замаринувати м'ясо так, щоб воно було соковитим і водночас ніжним простіше простого

Секрети шеф-кухарів для ідеального шашлику / Фото: Freepik

Секрети шеф-кухарів для ідеального шашлику / Фото: Freepik

Дощі пішли в минуле, а їм на зміну приходить справжнє літо. Червень уже не за горами і незабаром багато хто захоче вирушити на відпочинок посеред природи з апетитним м'ясом на шампурах. Розповідаємо, як зробити м'ясо м'яким для шашлику.

Деталі

Ми зібрали для вас найкращі поради з приготування шашлику від шеф-кухарів, які поділилися секретами ідеальної страви. Зверніть увагу, що маринувати м'ясо у вині або томатному соку не обов'язково. Забудьте про застарілі методи і сміливо пробуйте нове.

Як зробити м'ясо м'яким для шашлику

Для початку слід вибрати для нього правильну ємність. Маринуйте в скляному, пластиковому або металевому посуді. Останній обов'язково має бути виготовлений із нержавіючої сталі. Від алюмінію краще відмовитися, оскільки він і кислота можуть вступити в реакцію.

Впливає на смак і тривалість маринування - надто довгий процес вплине на текстуру та перетворить його на м'яку й пухку масу. Тримати в холодильнику краще від 30 хвилин до двох годин. Швидко видалити зайву вологу допоможуть паперові рушники.

Солити м'ясо шеф-кухарі рекомендують просто перед відправленням на гриль. Пам'ятайте про золоте правило: на один кілограм потрібно не більше 1 чайної ложки солі.

Щоб шашлик рівномірно просмажився з усіх боків, перевертати шампури потрібно кожні 30 секунд, а смажити до готовності максимум 20 хвилин.

А ось популярний при маринуванні оцет змусить м'ясні волокна затвердіти, тож про соковитість і м'якість можна буде забути. Забудьте про нього і замініть на кислі ягоди, наприклад, вишню, смородину або сливу. Попередньо подрібніть їх до стану кашки, яку перед початком смаження м'яса не забудьте видалити.

Раніше ми розповідали, як швидко очистити шампури та решітку для мангала. Беріть на озброєння добірку корисних порад, яка стане в пригоді як до приготування страви, так і після.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин