Як заточити тертку за 5 хвилин: простий лайфхак
Можна скористатися ножем із коротким лезом

Як заточити тертку/Фото: Getty images
Терка — корисна річ на кухні, без якої важко уявити багато страв. Однак що робити, якщо вона затупилась? Завдяки простому лайфхаку на заточення не піде багато часу.
Деталі
Якщо ви регулярно використовуєте терку, то важливо провести провід ріжучих кромок із двох сторін. Для цього слід взяти звичайний ніж з коротким лезом і порцелянову або керамічну чашку. Потрібен також точильний брусок, з яким можна досягти найкращого результату.
Як точити:
- Підніміть та заточіть внутрішню частину ріжучої кромки. Для цього слід вставити ножа в зубець терки і провести з невеликим зусиллям близько трьох-чотирьох разів.
- Заточіть зовнішню сторону зубців. Для цього протріть терку по нижній керамічній фарфоровій чаші. Річ у тому, що та частина має абразивні властивості і добре заточить зовнішні ріжучі кромки зубців.
Раніше ми писали, від яких чохлів для смартфону краще відмовитися.
Джерело:
Useti
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні