ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Буде готова за 5 годин: рецепт швидкої маринованої капусти з буряком

Рецепти 14:30 - 09 грудня 2023

Побалуйте свою сім'ю

Буде готова за 5 годин: рецепт швидкої маринованої капусти з буряком

рецепт швидкої маринованої капусти з буряком/Фото: apostrophe

У холодну пору року немає такого розмаїття овочів за доступними цінами, щоб балувати себе та свою сім'ю салатами. Однак із сезонних продуктів також можна приготувати смачні та корисні закуски. Пропонуємо простий рецепт маринованої капусти з буряком, яку ще називають "пелюсткою".

Інгредієнти:

  • капуста (1 шт.),
  • буряк (3 шт.),
  • морква (3 шт.),
  • часник (3 зубчики),
  • гострий перець (1 шт.),
  • вода (400 мл),
  • рослинна олія (100 мл),
  • оцет (60 мл),
  • сіль (1 ст. л. з гіркою),
  • цукор (2 ст. л.).

Щоб замаринувати капусту, знадобиться глибока ємність з кришкою.

Приготування:

Всі овочі промиваємо у проточній воді, моркву та цибулю очищаємо.

Капусту нарізаємо на невеликі квадрати, моркву натираємо на терці, цибулю нарізаємо кубиками. Все складаємо у глибоку миску, каструлю чи банку, ретельно перемішуємо.

Готуємо маринад: воду для цього потрібно закип'ятити та охолодити до теплого стану. До неї додаємо сіль, цукор, олію, оцет, нарізаний часник і гострий перець. Все перемішуємо, щоб розчинилися цукор та сіль. Заливаємо капусту маринадом, перемішуємо. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в холодильник – приблизно на 5 годин. Протягом цього часу капусту потрібно перемішати двічі.

Потім можна подавати апетитну закуску на стіл.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт кабачкового рулету, який підходить на свята.

Джерело: Апостроф

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин