ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Що приготувати на Новий рік 2024: 5 вишуканих страв

Рецепти 21:16 - 11 грудня 2023

Рецепти страв для новорічного столу

Що приготувати на Новий рік 2024: 5 вишуканих страв

Страви для новорічного столу / Фото: Getty Images

Новорічне меню - це завжди творча витівка, адже хочеться приготувати щось незвичайне, щоб потішити не тільки гостей, а й знак року, що настає. Цього разу ми зустрічаємо Дерев'яного Дракона. Поки астрологи готують прогнози, що чекати від цього міфічного персонажа, ми підготували цікаве меню.

Дракон - хиже створіння, любить м'ясо, і апетит у нього хороший. Тому їжі має бути вдосталь, смачної та красиво поданої. Задобрите Дракона разом із нами.

Читайте також: Привітання з Новим роком - красиві картинки та листівки

Закусочні кульки "Олів'є"

Закусочні кульки "Олів'є" / Фото: Screenshot

Така незвичайна подача звичної нам усім страви. Варіант закуски у вигляді симпатичних кульок, які нагадують ялинкові іграшки, готується досить швидко, а має дуже святковий вигляд. В основі - цілком доступні продукти, а виходить дуже смачно і, головне, ефектно.

Вам знадобляться:

  • огірки конвервовані - 150 грамів;
  • ковбаса варена - 150 грамів;
  • яйця великі - 6 штук;
  • картопля - 180 грамів;
  • морква - 60 грамів;
  • горошок консервований - 35 грамів;
  • майонез - 60 грамів;
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.

Приготування

Підготуйте всі інгредієнти, як для олів'є: картоплю та моркву зваріть, яйця теж в окремій каструлі. Майонез краще вибирати густий, щоб кульки добре тримали форму. Наріжте все кубиками (яєць візьміть 2 штуки), змішайте і додайте майонез.

Із салатної маси сформуйте кульки. Для цього візьміть приблизно 60 грамів і сформуйте корж. На середину коржа викладіть приблизно 5-7 горошин. Скачайте масу так, щоб горошок опинився всередині.

Яйця, що залишилися (4 штуки), очистіть. Відокремте білки від жовтків. Жовтки натріть на середній тертці. Білки також натріть на середній тертці. Обваляйте кожну кульку в яєчних білках. Потім обваляйте кульки в жовтках. Таким чином сформуйте всі закусочні кульки.

Перекладіть ці кульки "Олів'є" на тарілку і подайте до столу.

Крабовий салат "Дракон" з яблуком і плавленим сиром

Крабовий салат "Дракон" / Фото: Screenshot

Цей салат яскраво прикрасить новорічний стіл 2024. Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою і соковитим яблуком. Смак салату - ніжний, приємний і вишуканий. А оформлення у вигляді дракона напевно порадує майбутнього покровителя року.

Вам знадобляться:

  • крабові палички - 200 грамів;
  • кукурудза консервована - 150 грамів;
  • яблуко - 150 грамів;
  • сир плавлений - 70 грамів (1 штука);
  • цибуля зелена - 10 грамів;
  • кріп свіжий - 25 грамів;
  • майонез - 100 грамів;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний горошком - 1 штука;
  • лист салату - 1 штука.

Приготування

Відваріть яйця круто. Із 6 крабових паличок зріжте червоні смужки для оформлення зубчиків і ніжок дракона під час подачі. Червоні смужки мають бути за товщиною приблизно 3-4 міліметри.

Крабові палички, що залишилися, наріжте дрібними кубиками і викладіть у миску. Плавлений сирок натріть на дрібній тертці та додайте до крабових паличок. Наріжте зелену цибулю і додайте в миску. Яблуко і яйця теж наріжте маленькими кубиками і додайте в миску. Додайте майонез і сіль за смаком. Перемішайте салат.

На велике блюдо викладіть салат, формуючи тіло дракона. Нижню частину салату викладіть кукурудзою. Дрібно наріжте кріп і оформіть верхню частину салату та хвіст.

Червоні смужки крабових паличок наріжте трикутними шматочками і зверху викладіть червоний гребінь дракона. Також виріжте з крабових паличок ніжки та вогонь. З листочка салату зробіть крило, а око - з горошини перцю. Ось і все! Приємного апетиту!

Фаршировані яйця "Санта Клаус" із сиром

Фаршировані яйця "Санта Клаус" / Фото: Screenshot

Звичайно, головним героєм новорічних свят є Санта Клаус. Саме його образ використовується для оформлення цієї закуски. Яєчні білки фаршируються сирно-жовтковою сумішшю з часником, а для декору знадобиться солодкий перець, маслини і майонез.

Вам знадобиться:

  • яйця - 4 штуки;
  • сир твердий - 60 грамів;
  • майонез - 2 столові ложки;
  • часник - 2 зубчики;
  • петрушка свіжа - 10 грамів;
  • перець болгарський червоний - 1 штука;
  • маслини без кісточок - 2 штуки;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Приготування

Відваріть яйця круто і остудіть у холодній воді. Очистіть їх і розріжте навпіл. Відокремте жовтки, не пошкоджуючи білки. Розімніть жовтки в мисці за допомогою виделки.

Натріть сир на середній тертці та додайте в миску до жовтків. Очистіть часник, натріть його на дрібній тертці. Додайте часник і майонез до жовтків і сиру.

Порубайте дрібно петрушку і додайте її до решти інгредієнтів начинки. Добре все перемішайте і за потреби посоліть. Підготовленою масою заповніть яєчні білки.

Із червоного болгарського перцю виріжте ковпачки, носики та порожнини для рота - прикрасьте яйця. Очі зробіть зі шматочків маслин. У корнетик покладіть майонез і з його допомогою зробіть бороду, шапку, брови та вуса.

Фаршировані яйця "Санта Клаус" із сиром готові.

Фруктовий салат "Новорічна ялинка"

Фруктовий салат "Новорічна ялинка" / Фото: Screenshot

Новий рік - це свято, на яке з нетерпінням очікують дорослі та діти. Ну а як же на новорічному столі без десертів? Ця страва чудово прикрасить стіл і обов'язково потішить ваших дітей.

Вам знадобляться:

  • банани - 350 грамів;
  • мандарини - 200 грамів;
  • ківі - 350 грамів;
  • йогурт натуральний (без добавок) - 170 грамів;
  • мед - 10 грамів;
  • кунжут - 10 грамів.

Приготування

Очистіть банани та наріжте кружечками. Залиште один кружечок, щоб зробити зірку для ялинки.

Зніміть шкірку з мандаринів, розберіть їх на часточки. Якщо в мандаринах занадто багато кісточок, то витягніть їх акуратно за допомогою ножа.

Перекладіть йогурт у глибоку тарілку, додайте в нього мед і перемішайте. На плоску тарілку покладіть по черзі шматочки банана і часточки мандарина. Сформуйте фруктову піраміду.

Акуратно викладіть на гірку фруктів йогурт, змастіть піраміду йогуртом з усіх боків.

Почистіть ківі, наріжте тонкими кружечками. Викладіть ківі на "ялинку". Намагайтеся красиво укладати кружечки ківі один на одного, формуючи "гілочки".

Із кружка банана, що залишився, ножем виріжте зірку в кунжуті, закріпіть за допомогою зубочистки на верхівці "ялинки".

Посипте фруктову "ялинку" кунжутом: він буде "снігом" на "ялинових гілочках". За бажанням прикрасьте фруктовий салат листочками м'яти.

Куряче філе, запечене з грибами, ананасами та сиром

Куряче філе, запечене з грибами, ананасами та сиром / Фото: Screenshot

Соковите і ніжне куряче філе під шаром обсмажених із цибулею грибів, ананасів і розплавленого сиру. Усі продукти чудово поєднуються. Соус зі сметани та свіжої зелені приємно відтіняє солодкість ананасів.

Вам знадобляться:

  • куряче філе - 480 грамів;
  • печериці - 200 грамів;
  • ананаси консервовані - 200 грамів;
  • цибуля ріпчаста - 120 грамів;
  • сир твердий - 100 грамів;
  • сметана 20% жирності - 130 грамів;
  • зелень свіжа (кріп і петрушка) - 3-5 гілочок;
  • олія рослинна - 15 мілілітрів (1 столова ложка);
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • приправа для курки - 1 чайна ложка.

Приготування

Куряче філе промийте, обсушіть і розріжте на дві частини. Відбийте його кухонним молотком через харчову плівку з двох боків. Посоліть (1/4 чайної ложки), поперчіть (щіпка) і посипте приправою. Розподіліть сухі інгредієнти по відбивних. Викладіть курку на деко, вистелене пергаментом.

Гриби промийте, обсушіть і наріжте тонкими пластинками. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Увімкніть духовку розігрітися до 180°С. Гриби та цибулю викладіть у сковороду з розігрітою олією. Обсмажте на середньому вогні до підрум'янювання і випаровування рідини, 7-9 хвилин.

Натріть сир на крупній тертці. Дрібно наріжте кріп і петрушку, з'єднайте зі сметаною, сіллю (1/5 чайної ложки) і перцем (щіпка).

Усе добре перемішайте. Обсмажені гриби з цибулею викладіть на шматочки курки. Зверху рівномірно розподіліть шматочки ананасів. Посипте половиною сиру. Полийте зверху сметанним соусом.

Відправте заготовки в розігріту до 180° духовку на 20-25 хвилин.

Після закінчення цього часу дістаньте курку з духовки. Посипте її сиром, що залишився. Поверніть у духовку на 5-10 хвилин, до розплавлення сиру і готовності курки.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин