Замінить магазинний: рецепт цибулевого хліба
Спробуйте цей шедевр у себе на кухні

Рецепт цибулевого хліба / Фото: Pixabay
Приготування хліба – це не лише нескладно, а й дуже смачно. Скоріше спробуйте цей рецепт та наповніть домівку ароматом свіжоспеченого хліба.
Вам знадобиться:
- 425 г борошна
- 30 г дріжджів
- 200 мл молока
- столова ложка цукру
- чайна ложка солі
- столова ложка сметани 15%
- 300 г цибулі
- 50 мл рослинної олії
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте кубиком та обсмажте до золотистості.
- Молоко розігрійте до температури, яка буде комфортною для рук. Розведіть у ньому дріжджі та цукор.
- В мисці змішайте борошно з сіллю. Додайте молочну суміш, сметану та цибулю й вимісіть тісто. Воно має бути м'яким, еластичним і трохи липнути до рук, не варто засипати його борошном.
- Змастіть миску олією, покладіть у неї тісто, накрийте кришкою та залиште на годину.
- Сформуйте буханку хліба та перекладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Зробіть надрізи. Накрийте хліб рушником та залиште ще на пів години.
- Випікайте хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом меренгового рулету з мандаринами.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні