ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт салатів на Новий рік 2024 - топ-10

Рецепти 09:48 - 21 грудня 2023

Зібрали найсмачніші рецепти салатів до новорічного столу

Рецепт салатів на Новий рік 2024 - топ-10

Рецепти салатів до новорічного столу 2024 / Фото: Getty Images

Попереду на українців чекає приємне свято, яке люблять усі і до нього готуються заздалегідь - Новий рік. Якщо вам набридли банальні "Олів'є" і "Шуба", пропонуємо приготувати на святковий стіл щось оригінальне і красиве.

Наші салати точно сподобаються вам у приготуванні, а гостей не залишать байдужими.

Салат "Тіффані" з куркою та виноградом

Пропонуємо рецепт страви, яка прикрасить святкове застілля і не залишить нікого байдужим. Соковитий, яскравий, насичений салат чудово підійде під будь-який гарнір.

Салат "Тіффані" / Фото: Pinterest

Інгредієнти:

  • курка - 0,7 кілограмів;
  • сіль - 0,5 чайних ложки;
  • яйце - 4 штуки;
  • волоські горіхи (очищені) - склянка;
  • виноград - 0,5 кілограмів;
  • сир напівтвердий - 180 грамів;
  • олія рослинна - 2 столові ложки;
  • майонез - 250 мілілітрів;
  • петрушка - кілька гілочок;
  • каррі - щіпка.

Приготування

  1. Вимити курячу грудку (стегенця або стегенце) і відварити в підсоленій киплячій воді протягом півгодини.
  2. Відварену курку остудити і розділити на волокна.
  3. У розігріту з олією сковорідку викласти шматочки відвареної курки, за потреби злегка посолити і посипати карі. Помішуючи лопаткою, на середньому вогні обсмажити курку близько 5-6 хвилин.
  4. Помити яйця і зварити в невеликому сотейнику круто. Після цього помістити посуд із яйцями під струмінь холодної води, тим самим охолодивши їх. Очистіть яйця і натріть на крупній тертці.
  5. Охолоджений сир натерти на крупній тертці.
  6. Волоські горіхи перебрати від відколів шкаралупи, випадкового сміття і підсушити на сухій сковороді. Замість волоських горіхів можна використовувати мигдаль. Потім горіхи дрібно порубайте ножем або покладіть їх у целофановий пакет і пройдіться по ньому качалкою.
  7. Промийте виноград без кісточок, обсушіть його і розріжте кожну ягоду на половинки. Якщо зустрічаються кісточки - обов'язково їх видаліть.
  8. На плоскому блюді за допомогою майонезу зробіть контур грона винограду (або просто зробіть форму салату круглою), а потім розмажте тонким шаром соусу по посуду. Викладати салат потрібно шарами, і кожен із них посипати ложкою горіхів і змащувати майонезом (можна робити майонезну сіточку).
  9. Розмістіть інгредієнти в такій послідовності: половина курки, половина яєць і половина сиру. Потім повторіть викладені шари. Верхній шар сиру не потрібно посипати горіхами.
  10. Виноградинки потрібно вмочити в майонезі, виклавши поверх сиру, або зробити майонезну сіточку, на яку акуратно прикріпити ягоди. Залишилося "Тіффані" прикрасити зеленню і прибрати в холодильник на кілька годин для просочення.

Салат "Новорічна ялинка" з ківі

Салат "Новорічна ялинка" / Фото: depositphotos

Інгредієнти

  • куряче філе - 200 грамів;
  • курячі яйця - 4 штуки;
  • яблука кисло-солодкі - 1 велике або 2 маленьких;
  • ківі - 3 штуки;
  • твердий сир - 100 грамів;
  • майонез - за смаком;
  • свіжі ягоди або гранат для прикраси.

Приготування

  1. Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності (20 хвилин). Потім остудіть м'ясо і дрібно наріжте. Викладіть в овальну тарілку шар курки у формі трикутника.
  2. Відваріть яйця круто.
  3. Моркву по-корейськи від рідини відіжміть від рідини і викладіть на курку, змастіть майонезом. Потім викладіть на моркву яйця і знову майонез.
  4. Очистіть яблука від шкірки і натріть їх на крупній тертці. Викладіть зверху на яєчний шар і знову змастіть майонезом. Посипте салат тертим сиром.
  5. Останній шар - тонко нарізаний півколом ківі. З боків салату теж викладіть ківі. Надайте руками форму ялинки.
  6. Щоб ківі не обвітрилося, накрийте салат харчовою плівкою. Поставте його в холодильник настоюватися на годину. Перед подачею прикрасьте салат ягодами або зернами граната, ніби це ялинкові іграшки.

Новорічний салат "Королівський" із креветками та крабовими паличками

Новорічний салат "Королівський" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • картопля - 2 штуки;
  • яйце - 3 штуки;
  • сир - 150 грамів;
  • креветки - 250 грамів;
  • крабові палички - 180 грамів;
  • ікра мойви - 120 грамів;
  • маслини - 10 штук;
  • майонез - 160 грамів.

Приготування

  1. Спочатку необхідно приготувати заправку для салату. З'єднайте в мисці ікру мойви з майонезом і гарненько перемішайте.
  2. Вимийте картоплю та відваріть у мундирі. Готові остиглі бульби очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
  3. Крабові палички злегка розморозьте і натріть на тертці.
  4. Твердий сир натріть на середній тертці.
  5. На блюдо встановіть кулінарне кільце. Викладайте інгредієнти шарами, дотримуючись такої черговості: картопля+заправка; сир+заправка; яйце+заправка; крабові палички+заправка.
  6. Креветки викладіть у киплячу воду і проваріть близько 3-4 хвилин. Дістаньте морепродукти, викладіть на тарілку. Остиглі інгредієнти очистіть. Салат прикрасьте з боків креветками та маслинами без кісточок.
  7. Приберіть салат "Королівський" трохи охолодитися, а потім подавайте його до святкового столу.

Салат із тунцем на Новий рік

Цей швидкий новорічний салат можна приготувати всього за 20 хвилин, поки варяться і остигають яйця.

Салат із тунцем / Фото: Pinterest

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 180 грамів;
  • салатна суміш - 200 грамів;
  • яйця - 4 штуки;
  • консервовані оливки без кісточок - 200 грамів;
  • червона цибуля - 1 штука;
  • помідори чері - 6 штук;
  • соняшникове насіння - 30 грамів.

Інгредієнти для заправки:

  • гірчиця в зернах - 1 столова ложка;
  • оливкова олія - 3 столові ложки;
  • мед - 1 чайна ложка;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування

  1. Яйця відваріть круто, остудіть і наріжте на четвертинки.
  2. Помідори чері помийте та розріжте навпіл.
  3. З тунця злийте маринад і подрібніть виделкою. Листя салату порвіть руками.
  4. Оливки наріжте кільцями.
  5. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  6. Інгредієнти для заправки змішайте до однорідності.
  7. У глибокій салатниці змішайте інгредієнти для салату.
  8. Посоліть за смаком, посипте насінням і подавайте на стіл.

Новорічний салат "Дракон 2024"

Сирковий салат у вигляді Дракона приємно здивує гостей у Новий рік.

Салат "Дракон 2024" / Фото: скріншот

Інгредієнти

  • сир твердий - 200 грамів;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • яйця варені - 5 штук;
  • майонез - 6 столових ложок;
  • сіль - за смаком;
  • морква відварна - 2 штуки.

Приготування

  1. Сир, часник і варені яйця натріть на дрібній тертці. Складіть у чашку.
  2. Додайте майонез і сіль за смаком. Добре все перемішайте.
  3. Викладіть сирний салат на велике плоске блюдо і сформуйте у вигляді Дракона.
  4. Відварену моркву натріть на середній тертці та покрийте зверху фігуру тварини.
  5. Лініями з майонезу позначте потрібні контури.

Новорічний салат із куркою та ананасами

Салат із куркою та ананасами / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • філе курки - 400 грамів;
  • ананас консервований - 1 баночка;
  • яйце - 3 штуки;
  • сир твердий - 140 грамів;
  • волоський горіх (очищений) - 0,5 склянки;
  • майонез - 200 мілілітрів.

Приготування

  1. Вимийте куряче філе, занурте його в киплячу підсолену воду і відваріть протягом півгодини. Готове м'ясо остудіть і наріжте невеликими кубиками.
  2. Ананаси викладіть на сито і залиште на 15 хвилин для стікання соку. Потім консервовані фрукти наріжте дрібними шматочками.
  3. Промийте яйця, складіть у невелику ємність і зваріть круто. Готові яйця остудіть, очистіть і дрібно порубайте.
  4. Сир натріть на крупній тертці.
  5. Перебрані від випадкового сміття волоські горіхи подрібніть таким чином, щоб відчувалися шматочки.
  6. На блюдо викладіть інгредієнти в такій послідовності: курка+майонез; ананаси; яйця+майонез; горіхи; сир+майонез.
  7. Приберіть салат на кілька годин у холодильник, а потім прикрасьте його на свій розсуд і подавайте до новорічного столу.

Салат "Грибна галявина"

Салат "Грибна галявина" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 грамів;
  • мариновані гриби - 0,5 кілограмів;
  • твердий сир - 120 грамів;
  • морква - 1 штука;
  • яйце - 4 штуки;
  • солоний огірок - 2 штуки;
  • картопля - 2 штуки;
  • майонез - 5 столових ложок;
  • кріп - половина пучка.

Приготування

  1. Моркву і картоплю ретельно вимити та відварити. Готові коренеплоди остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
  2. Промити яйця і зварити круто. Остиглі яйця почистити і нарізати невеликими кубиками.
  3. З маринованих грибів (чудово підійдуть цілі печериці) злити маринад.
  4. Куряче філе (можна використовувати стегенця, грудку) вимити і відварити в підсоленій киплячій воді. Курку остудити і нарізати дрібними шматочками.
  5. Із солоних огірків обрізати кінчики. Натерти овочі на дрібній тертці та віджати маринад, що виділився.
  6. Об'ємну миску або каструлю застелити плівкою. На дно викласти мариновані гриби вниз капелюшками.
  7. Промити кріп, обсушити, дрібно порубати його і викласти поверх грибів.
  8. Потім розмістити шар курки і покрити майонезною сіточкою.
  9. Викласти шар моркви, полити майонезом.
  10. Натерти на дрібній тертці сир і розподілити по моркві.
  11. Викласти шар яєць і покрити майонезною сіточкою.
  12. Залишилося рівномірно розподілити шар картоплі та огірків, змастивши майонезом.
  13. Накрийте салат плоским блюдом і обережно переверніть миску з салатом (гриби опиняться зверху), після чого подайте до столу.

Салат "Мандаринки" на Новий рік із куркою та сиром

Салат "Мандаринки" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 грамів;
  • морква - 2 штуки;
  • яйце - 3 штуки;
  • часник - 1 зубчик;
  • плавлений сирок - 2 штуки;
  • майонез - 3 столові ложки;
  • зелень - півпучка.

Приготування

  1. Моркву відварити, остудити, очистити та натерти на дрібній тертці.
  2. Попередньо охолоджений плавлений сир натерти на дрібній тертці.
  3. Яйця промити, викласти в невелику варильну ємність, залити холодною водою і зварити круто. Остиглі й очищені яйця подрібнити на тертці та змішати з сиром.
  4. Відварене філе остудити, викласти в блендер і подрібнити. Відправити курку в яєчно-сирну масу, додати майонез і перемішати.
  5. Викласти на харчову плівку трохи моркви, розподіляючи тонким шаром.
  6. Сформувати колобок у вигляді мандарина і викласти на моркву. За допомогою плівки обернути салат морквою. Проробити те ж саме з рештою маси.
  7. Закусочний салат прикрасити свіжою зеленню.

Салат "Новорічний вінок" зі свининою та квасолею

Салат "Новорічний вінок" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • квасоля червона (консервована) - 1 баночка;
  • відварна свинина (нежирна) - 0,3 кілограма;
  • часник - 3 зубчики;
  • солоний огірок - 3 штуки;
  • волоський горіх (очищений) - ¾ склянки;
  • сіль - щіпка;
  • мелений перець - дрібка;
  • майонез - 150 мілілітрів;
  • сир - 50 грамів;
  • зелень - 2 гілочки;
  • гранат - за смаком.

Приготування

  1. Квасолю промити від зайвого слизу, а потім відкинути її на друшляк і залишити на 5-7 хвилин.
  2. У салатнику змішати подрібнені солоні огірки з червоною квасолею.
  3. Відварену свинину, що охолола, нарізати невеликими кубиками. М'ясо відправити в салатник.
  4. Очищений часник пропустити через прес і додати в салат.
  5. Волоські горіхи перебрати від відколів шкаралупи та подрібнити на шматочки. Відправити горіхи, перець і трохи солі в салат і заправити майонезом.
  6. На блюдо встановити кулінарне кільце, всередину якого поставити круг меншого розміру (можна використати банку великого діаметру, навколо якої формувати закуску у вигляді вінка). Викласти по колу салат. Потім обережно витягти форму і прикрасити частування.
  7. Викласти гілочки кропу. Із сиру вирізати фігурки, використовуючи формочки для печива. Для контрасту додати трохи зерен граната.

Новорічний салат з авокадо

ПП-салат з авокадо / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • філе курки - 300 грамів;
  • авокадо - 1 штука;
  • огірок свіжий - 2 штуки;
  • часник - 1 зубчик;
  • сік лимона - 1 чайна ложка;
  • йогурт натуральний - 150 мілілітрів;
  • гірчиця - 5 грамів;
  • кріп - півпучка;
  • сіль - щіпка.

Приготування

  1. Відварити заздалегідь філе/грудку в підсоленій воді протягом 25 хвилин. Готове м'ясо остудити, за необхідності очистити від кісток і шкіри, а потім нарізати дрібними кубиками.
  2. Авокадо вимити, розрізати навпіл, зняти шкірку і витягти кісточку. Нарізати його невеликими кубиками.
  3. Викласти авокадо в салатник, скропити соком лимона і перемішати.
  4. Часник очистити від лушпиння і подрібнити будь-яким зручним способом.
  5. Вимити огірки, обсушити й обрізати кінчики. Нарізати овочі невеликими шматочками і відправити в салат.
  6. Далі потрібно приготувати соус. Для цього необхідно змішати гірчицю, йогурт, подрібнений часник і рубану зелень.
  7. Заправити салат приготованим соусом і перемішати. Трохи посолити і прибрати на півгодини в холодильник. Страву, що просочилася, подати до новорічного столу.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин