ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найкращі закуски на Новий рік 2024

Рецепти 18:32 - 01 січня 2024

Рецепти смачних і красивих закусок до новорічного столу

Найкращі закуски на Новий рік 2024

Як приготувати смачні закуски до новорічного столу / Фото: Getty Images

Жоден святковий стіл не обходиться без закусок. Вони зручні в приготуванні та поїданні. Ми зібрали кілька святкових закусок на будь-який смак.

Закуска "Мандаринки" з куркою, сиром і яйцем

Закуска на новорічний стіл "Мандаринки" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • морква - 3 штуки;
  • курка копчена - 150 грамів;
  • яйце - 2 штуки;
  • сир - 100 грамів;
  • майонез - для заправки;
  • сирний сир (вершковий) - 1 столова ложка;
  • сіль - за смаком;
  • листочки м'яти - для прикраси.

Приготування

  1. Моркву та яйця попередньо зваріть і остудіть. Якщо використовуєте відварну курку, то зваріть філе до готовності.
  2. Натріть копчену курку на тертці. Яйця почистіть і натріть на тертці.
  3. З'єднайте курку та яйця. Сир натріть на дрібній тертці.
  4. Додайте сир у салат. Посоліть салат за смаком. Додайте трохи майонезу та сирного сиру. Усе змішайте, щоб салатна маса вийшла густою.
  5. Моркву почистіть і натріть на дрібній тертці. Покладіть натерту моркву на сито, щоб стік зайвий сік. На шматок харчової плівки викладіть моркву в пласт.
  6. На середину морквяного млинця покладіть кульку з салату.
  7. Зберіть харчову плівку в мішечок, тим самим морква обгорне салатну начинку.
  8. Готові кульки викладіть на тарілку і вставте по 1 листочку м'яти.

Роли "Оселедець під шубою"

Закуска на новорічний стіл роли "Оселедець під шубою" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • буряк – 200 грамів;
  • картопля – 2 штуки;
  • морква – 50 г;
  • майонез – 1 столова ложка;
  • цибуля зелена – 1 штука;
  • норі – 1 штука;
  • оселедець (філе) – 40 грамів.

Приготування

  1. Завчасно відваріть овочі в мундирах до готовності. Картопля зазвичай вариться 45-60 хвилин. Готовність перевірте ножем.
  2. Дайте овочам охолонути, філе оселедця наріжте тонкими довгими смужками на 3-4 частини.
  3. Буряк наріжте тонкими круглими слайсами. Моркву та картоплю натріть на великій тертці.
  4. На циновку покладіть лист норі глянсовою стороною вниз, на нього покладіть скибочки буряка злегка внахлест.
  5. Наступним шаром викладіть натерту картоплю.
  6. Посередині покладете натерту моркву, пару скибок оселедця, зелену цибулю та трохи смачного майонезу гарної якості.
  7. За допомогою циновки скрутіть все це у вигляді роли. Залишіть швом вниз на кілька хвилин, щоб усе добре склеїлося.
  8. Наріжте рол на порції завтовшки 1 сантиметр, прикрасьте краплею майонезу і подавайте до столу.

Смажені креветки у кокосовій стружці

Закуска на новорічний стіл смажені креветки у кокосовій стружці / Фото: скріншот

Цікавий рецепт приготування креветок у кокосовій стружці на сковороді.

Інгредієнти:

  • хвости креветок – 300 г;
  • борошно - 3 столові ложки;
  • вода крижана – 80 грамів;
  • яйце куряче - 1 штука;
  • сіль морська – за смаком;
  • перець чорний мелений – до смаку;
  • кокосова стружка – 60 г;
  • олія пісна – для смаження.

Приготування

  1. Креветки очистіть від панцира, обов'язково залиште хвостик. Борошно підійде будь-яке.
  2. У глибокій піалі змішайте холодну воду, борошно, сіль, перець за смаком і куряче яйце. Навіть за всіх різних сортів тісто має вийти в міру густим, як звичайний кляр для відбивних.
  3. Візьміть креветковий хвіст за крайню фалангу, добре вмочіть його в кляр, зайвому дайте стекти.
  4. Покладіть хвостик у кокосову стружку, присипте його зверху щедро великою кількістю кокосу.
  5. Розігрійте в сковороді невелику кількість пісної рафінованої олії без запаху. Обсмажуйте креветки дуже швидко на помірному вогні, інакше стружка може пригоріти.
  6. Готові смажені креветки в кокосовій стружці обов'язково викладіть на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.
  7. Подавайте креветки в кокосовій стружці з гострим кисло-солодким соусом та улюбленим томатним.

Сирна закуска "Різнокольорові кульки" до Нового року

Закуска на новорічний стіл "Різнокольорові кульки" / Фото: скріншот

Інгредієнти:

  • яйце куряче - 3 штуки;
  • сирок плавлений – 2 штуки;
  • сир твердий – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • кріп - 30 грамів;
  • кунжут білий – 30 г;
  • паприка мелена – 30 грамів;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль, перець – до смаку.

Приготування

Суть приготування проста - спочатку потрібно приготувати сирно-яєчну суміш, а потім вже формуються кульки, які панують в додаткові елементи різних кольорів. Прикрашати кулі можна кунжутом, кропом та паприкою. Ці компоненти не тільки роблять кулі різними насиченими кольорами, але й надають їм різних смакових відтінків.

  1. Поставте варити яйця. Час приготування курячих яєць до стану "круто" становлять приблизно 7 хвилин після початку вирування рідини. Потім покладіть яйця в холодну воду і дайте охолонути, зніміть верхній шар.
  2. М'які плавлені сирки звільніть від обгортки, подрібніть їх за допомогою дрібної тертки. Отриману стружку помістіть у глибоку ємність.
  3. З відвареними яйцями зробите також і додайте їх до сирного складу.
  4. Потім натріть на тертці сир твердого ґатунку. Усі компоненти добре перемішайте.
  5. У масу завантажте потрібну кількість майонезу. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, роздавіть часником, додайте до основного складу. Суміш трохи підсоліть, мелений перець додайте за бажанням. Ретельно перемішайте, отримавши єдину м'яку масу.
  6. З цієї суміші сформуйте невеликі кульки максимально однакові за розміром. Отриману кількість сирних заготовок поділіть на три частини. На блюдце насипте кунжут, запанируйте в ньому третину кульок.
  7. Кріп промийте заздалегідь, щоб до моменту приготування він встиг повністю висохнути. Товсті гілочки відірвіть, листочки нашаткуйте максимально дрібно. Другу порцію сирних екземплярів запануйте в зелені.
  8. Кульки, що залишилися, обваляйте з усіх боків у меленій паприці.
  9. Оберніть харчовою плівкою, поставте на 30 хвилин у холодильник, щоб кульки старі стали трохи твердішими і прохолоднішими. Після цього подавайте на урочистий стіл.

Закуска "Новорічні ялинки"

Закуска на новорічний стіл "Ялинки" / Фото: depositphotos

Ці красиві закуски на Новий рік у формі ялинок, що подаються на крекерах. Подібність до ялинки надають страві подрібненого листя кропу.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 штуки;
  • солоні огірки - 2 маленькі або 1 великий;
  • сир – 200 грамів;
  • куряче філе – 150 г;
  • майонез – 3 столові ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • крекери;
  • кріп – пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • гранат або ягоди для прикраси.

Приготування

  1. Куряче філе та яйця відваріть і остудіть. Курку та солоні огірки дуже дрібно наріжте, яйця та сир натріть на тертці, а часник – пропустіть через прес.
  2. З'єднайте всі інгредієнти і заправте майонезом, посоліть і поперчіть до смаку. Маса має бути липкою і добре тримати форму.
  3. Кріп дуже дрібно порубайте. Зліпите з начинки конуси і обваляйте в кропі з усіх боків.
  4. Подавайте цю закуску на крекерах, прикрасивши ягодами граната чи журавлини.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин