Найкращі закуски на Новий рік 2024
Рецепти смачних і красивих закусок до новорічного столу

Як приготувати смачні закуски до новорічного столу / Фото: Getty Images
Жоден святковий стіл не обходиться без закусок. Вони зручні в приготуванні та поїданні. Ми зібрали кілька святкових закусок на будь-який смак.
Закуска "Мандаринки" з куркою, сиром і яйцем

Інгредієнти:
- морква - 3 штуки;
- курка копчена - 150 грамів;
- яйце - 2 штуки;
- сир - 100 грамів;
- майонез - для заправки;
- сирний сир (вершковий) - 1 столова ложка;
- сіль - за смаком;
- листочки м'яти - для прикраси.
Приготування
- Моркву та яйця попередньо зваріть і остудіть. Якщо використовуєте відварну курку, то зваріть філе до готовності.
- Натріть копчену курку на тертці. Яйця почистіть і натріть на тертці.
- З'єднайте курку та яйця. Сир натріть на дрібній тертці.
- Додайте сир у салат. Посоліть салат за смаком. Додайте трохи майонезу та сирного сиру. Усе змішайте, щоб салатна маса вийшла густою.
- Моркву почистіть і натріть на дрібній тертці. Покладіть натерту моркву на сито, щоб стік зайвий сік. На шматок харчової плівки викладіть моркву в пласт.
- На середину морквяного млинця покладіть кульку з салату.
- Зберіть харчову плівку в мішечок, тим самим морква обгорне салатну начинку.
- Готові кульки викладіть на тарілку і вставте по 1 листочку м'яти.
Роли "Оселедець під шубою"

Інгредієнти:
- буряк – 200 грамів;
- картопля – 2 штуки;
- морква – 50 г;
- майонез – 1 столова ложка;
- цибуля зелена – 1 штука;
- норі – 1 штука;
- оселедець (філе) – 40 грамів.
Приготування
- Завчасно відваріть овочі в мундирах до готовності. Картопля зазвичай вариться 45-60 хвилин. Готовність перевірте ножем.
- Дайте овочам охолонути, філе оселедця наріжте тонкими довгими смужками на 3-4 частини.
- Буряк наріжте тонкими круглими слайсами. Моркву та картоплю натріть на великій тертці.
- На циновку покладіть лист норі глянсовою стороною вниз, на нього покладіть скибочки буряка злегка внахлест.
- Наступним шаром викладіть натерту картоплю.
- Посередині покладете натерту моркву, пару скибок оселедця, зелену цибулю та трохи смачного майонезу гарної якості.
- За допомогою циновки скрутіть все це у вигляді роли. Залишіть швом вниз на кілька хвилин, щоб усе добре склеїлося.
- Наріжте рол на порції завтовшки 1 сантиметр, прикрасьте краплею майонезу і подавайте до столу.
Смажені креветки у кокосовій стружці

Цікавий рецепт приготування креветок у кокосовій стружці на сковороді.
Інгредієнти:
- хвости креветок – 300 г;
- борошно - 3 столові ложки;
- вода крижана – 80 грамів;
- яйце куряче - 1 штука;
- сіль морська – за смаком;
- перець чорний мелений – до смаку;
- кокосова стружка – 60 г;
- олія пісна – для смаження.
Приготування
- Креветки очистіть від панцира, обов'язково залиште хвостик. Борошно підійде будь-яке.
- У глибокій піалі змішайте холодну воду, борошно, сіль, перець за смаком і куряче яйце. Навіть за всіх різних сортів тісто має вийти в міру густим, як звичайний кляр для відбивних.
- Візьміть креветковий хвіст за крайню фалангу, добре вмочіть його в кляр, зайвому дайте стекти.
- Покладіть хвостик у кокосову стружку, присипте його зверху щедро великою кількістю кокосу.
- Розігрійте в сковороді невелику кількість пісної рафінованої олії без запаху. Обсмажуйте креветки дуже швидко на помірному вогні, інакше стружка може пригоріти.
- Готові смажені креветки в кокосовій стружці обов'язково викладіть на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.
- Подавайте креветки в кокосовій стружці з гострим кисло-солодким соусом та улюбленим томатним.
Сирна закуска "Різнокольорові кульки" до Нового року

Інгредієнти:
- яйце куряче - 3 штуки;
- сирок плавлений – 2 штуки;
- сир твердий – 100 г;
- майонез – 100 г;
- кріп - 30 грамів;
- кунжут білий – 30 г;
- паприка мелена – 30 грамів;
- часник – 2-3 зубчики;
- сіль, перець – до смаку.
Приготування
Суть приготування проста - спочатку потрібно приготувати сирно-яєчну суміш, а потім вже формуються кульки, які панують в додаткові елементи різних кольорів. Прикрашати кулі можна кунжутом, кропом та паприкою. Ці компоненти не тільки роблять кулі різними насиченими кольорами, але й надають їм різних смакових відтінків.
- Поставте варити яйця. Час приготування курячих яєць до стану "круто" становлять приблизно 7 хвилин після початку вирування рідини. Потім покладіть яйця в холодну воду і дайте охолонути, зніміть верхній шар.
- М'які плавлені сирки звільніть від обгортки, подрібніть їх за допомогою дрібної тертки. Отриману стружку помістіть у глибоку ємність.
- З відвареними яйцями зробите також і додайте їх до сирного складу.
- Потім натріть на тертці сир твердого ґатунку. Усі компоненти добре перемішайте.
- У масу завантажте потрібну кількість майонезу. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, роздавіть часником, додайте до основного складу. Суміш трохи підсоліть, мелений перець додайте за бажанням. Ретельно перемішайте, отримавши єдину м'яку масу.
- З цієї суміші сформуйте невеликі кульки максимально однакові за розміром. Отриману кількість сирних заготовок поділіть на три частини. На блюдце насипте кунжут, запанируйте в ньому третину кульок.
- Кріп промийте заздалегідь, щоб до моменту приготування він встиг повністю висохнути. Товсті гілочки відірвіть, листочки нашаткуйте максимально дрібно. Другу порцію сирних екземплярів запануйте в зелені.
- Кульки, що залишилися, обваляйте з усіх боків у меленій паприці.
- Оберніть харчовою плівкою, поставте на 30 хвилин у холодильник, щоб кульки старі стали трохи твердішими і прохолоднішими. Після цього подавайте на урочистий стіл.
Закуска "Новорічні ялинки"

Ці красиві закуски на Новий рік у формі ялинок, що подаються на крекерах. Подібність до ялинки надають страві подрібненого листя кропу.
Інгредієнти:
- яйця – 3 штуки;
- солоні огірки - 2 маленькі або 1 великий;
- сир – 200 грамів;
- куряче філе – 150 г;
- майонез – 3 столові ложки;
- часник – 2 зубчики;
- крекери;
- кріп – пучок;
- сіль, перець за смаком;
- гранат або ягоди для прикраси.
Приготування
- Куряче філе та яйця відваріть і остудіть. Курку та солоні огірки дуже дрібно наріжте, яйця та сир натріть на тертці, а часник – пропустіть через прес.
- З'єднайте всі інгредієнти і заправте майонезом, посоліть і поперчіть до смаку. Маса має бути липкою і добре тримати форму.
- Кріп дуже дрібно порубайте. Зліпите з начинки конуси і обваляйте в кропі з усіх боків.
- Подавайте цю закуску на крекерах, прикрасивши ягодами граната чи журавлини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!