Вегетаріанський суп із квасолею та грінками — зігріє і наситить
Легко готується та дуже смакує

Фото згенеровано bing.com
Вегетаріанський суп чудово підійде не лише вегетаріанцям, а й людям, яким просто хочеться врізноманітнити своє меню чи з’їсти чогось легкого і при цьому поживного.
Що треба:
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 червона цибуля (потрібно нарізати)
- 4 зубчики часника (потрібно нарізати)
- 1 ч. л. солі
- чорний мелений перець за смаком
- 2 ч. л. куркуми
- 1,5 л овочевого бульйону
- 150 г червоної консервованої або відвареної сочевиці
- 3 великі жмені шпинату, нарізати
- 1 банка консервованого або відвареного нуту
- 1 банка консервованої червоної квасолі
- 1,5 ч. л. сушеної м'яти за бажанням
- сік 1/2 лимона
- сметана або натуральний йогурт для подачі
- два великі шматки будь-якого хліба для грінок
Приготування
Посмажте цибулю на олії 7-8 хвилин. Робіть це прямо в каструлі. Додайте часник, сіль, перець, куркуму. Перемішайте і готуйте близько хвилини.
Додайте овочевий бульйон, сочевицю та шпинат. Варіть на повільному вогні близько 25 хвилин.
Додайте квасолю, нут, м'яту та лимонний сік. Варіть ще протягом 7-8 хвилин. Додайте приправи за смаком.
Грінки приготуйте окремо. Для цього наріжте хліб кубиками та підсушіть в духовці, розігрітій до 180° C на великому листі, змащеному рослинною олією. Перед запіканням хліб посипте сіллю, перцем та збризніть олією. Грінки готуються 5 хвилин з кожного боку.
Супчик подають з грінками та сметаною/йогуртом.
Раніше ми писали, як приготувати густий сирний суп з капустою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!