ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вегетаріанський суп із квасолею та грінками — зігріє і наситить

Рецепти 17:25 - 27 грудня 2023

Легко готується та дуже смакує

Вегетаріанський суп із квасолею та грінками — зігріє і наситить

Фото згенеровано bing.com

Вегетаріанський суп чудово підійде не лише вегетаріанцям, а й людям, яким просто хочеться врізноманітнити своє меню чи з’їсти чогось легкого і при цьому поживного.

Що треба:

  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 червона цибуля (потрібно нарізати)
  • 4 зубчики часника (потрібно нарізати)
  • 1 ч. л. солі
  • чорний мелений перець за смаком
  • 2 ч. л. куркуми
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 150 г червоної консервованої або відвареної сочевиці
  • 3 великі жмені шпинату, нарізати
  • 1 банка консервованого або відвареного нуту
  • 1 банка консервованої червоної квасолі
  • 1,5 ч. л. сушеної м'яти за бажанням
  • сік 1/2 лимона
  • сметана або натуральний йогурт для подачі
  • два великі шматки будь-якого хліба для грінок

Приготування

Посмажте цибулю на олії 7-8 хвилин. Робіть це прямо в каструлі. Додайте часник, сіль, перець, куркуму. Перемішайте і готуйте близько хвилини.

Додайте овочевий бульйон, сочевицю та шпинат. Варіть на повільному вогні близько 25 хвилин.

Додайте квасолю, нут, м'яту та лимонний сік. Варіть ще протягом 7-8 хвилин. Додайте приправи за смаком.

Грінки приготуйте окремо. Для цього наріжте хліб кубиками та підсушіть в духовці, розігрітій до 180° C на великому листі, змащеному рослинною олією. Перед запіканням хліб посипте сіллю, перцем та збризніть олією. Грінки готуються 5 хвилин з кожного боку.

Супчик подають з грінками та сметаною/йогуртом.

Раніше ми писали, як приготувати густий сирний суп з капустою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин