ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шоколадна панакота з ожиною: рецепт справжньої насолоди

Рецепти 07:05 - 01 січня 2024

Історично, панакоту приписують регіону П'ємонт, але з часом вона стала популярною в усій Італії та за її межами завдяки простоті приготування і приємному смаку

Покроковий рецепт шоколадної панакоти / Фото: insidetherustickitchen.com

Покроковий рецепт шоколадної панакоти / Фото: insidetherustickitchen.com

Цей рецепт шоколадної панакоти з ожиною сподобається всім, хто дотримується безглютенової дієти. А ще цей десерт має чудовий вигляд на святковому столі, тому подавати його можна на важливі заходи та з урочистої нагоди.

Походження десерту пов'язане з північними регіонами Італії, такими як П'ємонт і Ломбардія. Назва "панакота" з'явилася від двох італійських слів: "panna", що означає вершки, і "cotta", тобто "закипіла" або "заварена". Таким чином, дослівно назва страви означає "заварені вершки".

Інгредієнти

  • Молоко – 60 мл;
  • Желатин – ½ ч.л;
  • Вершки 33% – 240 мл;
  • Цукор-пісок – 25 г;
  • Шоколад 70% – 135 г;
  • Свіжа ожина – 4 ст.л;
  • Свіжа м'ята – 6 листків.

Рецепт шоколадної панакоти

  1. Налийте молоко в миску середнього розміру. Всипте желатин і залиште на 10 хвилин, щоб він розчинився.
  2. У сотейнику змішайте вершки з цукром, а потім повільно нагрійте їх до розчинення, після чого вимкніть вогонь.
  3. Натріть шоколад і додайте стружку в молочно-желатинову суміш. Як слід перемішайте до повного розплавлення шоколаду.
  4. Процідіть суміш у два келихи для подачі та поставте в холодильник на 3 години, щоб вона застигла.
  5. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрасьте ожиною та листям свіжої м'яти. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати імбирне печиво. Пропонуємо вивчити покроковий рецепт солодощів, які потішать у святковий сезон.

Джерело: glutenfreeandmore.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин