Шоколадна панакота з ожиною: рецепт справжньої насолоди
Історично, панакоту приписують регіону П'ємонт, але з часом вона стала популярною в усій Італії та за її межами завдяки простоті приготування і приємному смаку

Покроковий рецепт шоколадної панакоти / Фото: insidetherustickitchen.com
Цей рецепт шоколадної панакоти з ожиною сподобається всім, хто дотримується безглютенової дієти. А ще цей десерт має чудовий вигляд на святковому столі, тому подавати його можна на важливі заходи та з урочистої нагоди.
Походження десерту пов'язане з північними регіонами Італії, такими як П'ємонт і Ломбардія. Назва "панакота" з'явилася від двох італійських слів: "panna", що означає вершки, і "cotta", тобто "закипіла" або "заварена". Таким чином, дослівно назва страви означає "заварені вершки".
Інгредієнти
- Молоко – 60 мл;
- Желатин – ½ ч.л;
- Вершки 33% – 240 мл;
- Цукор-пісок – 25 г;
- Шоколад 70% – 135 г;
- Свіжа ожина – 4 ст.л;
- Свіжа м'ята – 6 листків.
Рецепт шоколадної панакоти
- Налийте молоко в миску середнього розміру. Всипте желатин і залиште на 10 хвилин, щоб він розчинився.
- У сотейнику змішайте вершки з цукром, а потім повільно нагрійте їх до розчинення, після чого вимкніть вогонь.
- Натріть шоколад і додайте стружку в молочно-желатинову суміш. Як слід перемішайте до повного розплавлення шоколаду.
- Процідіть суміш у два келихи для подачі та поставте в холодильник на 3 години, щоб вона застигла.
- Безпосередньо перед подачею на стіл прикрасьте ожиною та листям свіжої м'яти. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати імбирне печиво. Пропонуємо вивчити покроковий рецепт солодощів, які потішать у святковий сезон.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!