Несподівано екзотичний смак: святковий салат з куркою та хурмою
Покроковий рецепт оригінального смачного салату

Святковий салат з куркою та хурмою / Фото: Bing
Цей салат сподобається навіть найвибагливішим гостям. Тандем інгредієнтів та хурма нададуть йому оригінального екзотичного смаку. Готуватимемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 2 маленьких курячих філе
- 2-3 ст л соєвого соусу
- 2 шт хурми
- 0,5 червоної цибулини (або 1 маленька)
- 1 ч л солі
- 1 ч л цукру
- 1 ст л оцту
- 0,5 скл холодної води
- 75 г мікс салату з руколою
- 100 г сиру
- 60-70 г волоських горіхів
Заправка:
- 5 ст л олії
- 1 ч л бальзамічного (яблучного) оцту
- 1 ст л соєвого соусу
- 2 ч л меду
- 0,5 ч л солі
Приготування:
- Куряче філе нарізаємо тоненькими пластинками, і маринуємо соєвому соусі 30 хвилин. Обсмажуємо на невеликій кількості олії з обох сторін до золотистого кольору і нарізаємо невеликими шматками.
- Половину червоної цибулини налізаємо пір’ями. Додаємо сіль, цукор, оцет і холодну воду. Перемішуємо і залишаємо на 20 — 30 хвилин.
- Волоські горіхи подрібнюємо і підсушуємо на сухій сковорідці.
- Сир натираємо на терці. Хурму нарізаємо тоненькими скибками. Для салату підійде хурма без кісток і та, яка не в’яже. Я використовую сорт Рохо. Вона солодка і не дуже м’яка.
- Всі інгредієнти змішуємо в мисці. На тарілку викладаємо половину салата, поливаємо половиною заправки. Зверху викладаємо 2-у половину салату і поливаємо залишками заправки.
Раніше ми ділились рецептом яскравого салату з ананасами до святкового столу: гості будуть вражені.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні