Закарпатський боб левеш — смачніше за бограч
Можна готувати в казані на плиті

Фото з bing.com
Боб левеш готується дві години. На виході ви отримаєте 3000 г смачної гарячої страви.
Що треба:
- 500 г копчених ребер +300 г копченої ковбаси(будь-якої)
- 450 г білої квасолі
- 2500 мл води
- велика морквина(200 г)
- 250 мл пюре з помідор чи домашнього кетчупу
- 2 цибулини 220 г
- 150 г кореня селери
- зелень петрушки, 5зубчиків часнику, 1шт гострого перцю
- сіль, перець, копчена паприка 1.5ст.л, лавровий лист, 10шт перцю горошком
- 2 ст. л борошна
- для галушок:
- 1 яйце, сіль, 70-80г борошна
Приготування:
Влийте в каструлю воду, покладіть в неї ребра, цілу цибулину, сіль, лавровий лист і перець горошком. Варіть 15 хв. Потім додайте нарізану кубиком моркву і корінь селери. Варіть ще 15 хв.
Дістаньте цибулину (вона там більше не потрібна). Ребра також дістаньте і відділіть м'ясо від кістки. Поріжте його невеличкими шматочками і поверніть у каструлю. Додайте помідорне пюре чи домашній кетчуп, і лишіть варитись далі на малому вогні.
В сковорідку влийте олію, вкиньте нарізану цибулину і смажте 5 хв. Додайте подрібнену копчену ковбасу і смажте ще 5-6 хв. Додайте борошно і паприку, і гарно вимішайте. Влийте 3-4 черпаки води. Додайте нарублену петрушку, давлений часник і одну нарізану гостру перчину. Добре перемішайте і тушкуйте 5 хв, а потім перекладіть суміш в каструлю. Також у страву потрібно додати 2 банки консервованої квасолі. Лишіть варитись 15 хв
Доки боб левеш вариться, зробіть галушки-щипанки. Для цього розбийте яйце, посоліть, і постійно перемішуючи поступово додавайте борошно. У вас має вийти м’яке тісто. Відщипуйте від нього галушечки і кидайте в каструлю. Після цього страву варять ще 7 хвилин, і вона готова. Перед подачею в тарілки додають зелену петрушку.
Раніше ми писали, як приготувати домашній кетчуп.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!