ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Закарпатський боб левеш — смачніше за бограч

Рецепти 11:01 - 08 січня 2024

Можна готувати в казані на плиті

Закарпатський боб левеш — смачніше за бограч

Фото з bing.com

Боб левеш готується дві години. На виході ви отримаєте 3000 г смачної гарячої страви.

Що треба:

  • 500 г копчених ребер +300 г копченої ковбаси(будь-якої)
  • 450 г білої квасолі
  • 2500 мл води
  • велика морквина(200 г)
  • 250 мл пюре з помідор чи домашнього кетчупу
  • 2 цибулини 220 г
  • 150 г кореня селери
  • зелень петрушки, 5зубчиків часнику, 1шт гострого перцю
  • сіль, перець, копчена паприка 1.5ст.л, лавровий лист, 10шт перцю горошком
  • 2 ст. л борошна
  • для галушок:
  • 1 яйце, сіль, 70-80г борошна

Приготування:

Влийте в каструлю воду, покладіть в неї ребра, цілу цибулину, сіль, лавровий лист і перець горошком. Варіть 15 хв. Потім додайте нарізану кубиком моркву і корінь селери. Варіть ще 15 хв.

Дістаньте цибулину (вона там більше не потрібна). Ребра також дістаньте і відділіть м'ясо від кістки. Поріжте його невеличкими шматочками і поверніть у каструлю. Додайте помідорне пюре чи домашній кетчуп, і лишіть варитись далі на малому вогні.

В сковорідку влийте олію, вкиньте нарізану цибулину і смажте 5 хв. Додайте подрібнену копчену ковбасу і смажте ще 5-6 хв. Додайте борошно і паприку, і гарно вимішайте. Влийте 3-4 черпаки води. Додайте нарублену петрушку, давлений часник і одну нарізану гостру перчину. Добре перемішайте і тушкуйте 5 хв, а потім перекладіть суміш в каструлю. Також у страву потрібно додати 2 банки консервованої квасолі. Лишіть варитись 15 хв

Доки боб левеш вариться, зробіть галушки-щипанки. Для цього розбийте яйце, посоліть, і постійно перемішуючи поступово додавайте борошно. У вас має вийти м’яке тісто. Відщипуйте від нього галушечки і кидайте в каструлю. Після цього страву варять ще 7 хвилин, і вона готова. Перед подачею в тарілки додають зелену петрушку.

Раніше ми писали, як приготувати домашній кетчуп.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин