Відома класика: рецепт печінкового паштету
Сподобається навіть тим, хто не любить печінку

Рецепт печінкового паштету / Фото: Pixabay
Приготуйте цей печінковий паштет, і зранку ви зможете легко та швидко зробити собі смачний сніданок. Лише намажте паштет на хліб та приготуйте канапки.
Вам знадобиться:
- кілограм печінки
- 2 середні цибулини
- 3 середніх морквини
- 100 мл коньяку
- 300 мл вершків будь-якої жирності
- 180 г вершкового масла 82%
- пучок тим'ян
- сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Цибулю й моркву почистьте та наріжте кубиками. У сковорідці розтопіть половину вершкового масла та обсмажте їх.
- Печінку наріжте дрібним кубиком і додайте до цибулі з морквою. Смажте, помішуючи, 25 хвилин.
- Додайте коньяк, вершки й тим'ян. Тушкуйте пів години.
- Вийміть тим'ян та додайте сіль з перцем до паштету, а також вершкове масло. Перемішайте до повного його розчинення.
- Пересипте усе в ємність та збийте блендером до однорідності. Перекладіть паштет в баночки або контейнери. Дайте охолонути й помістіть в холодильник на годину.
Нещодавно ми ділилися рецептом вершкового супу з сьомгою.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні