ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Так готували наші предки: рецепт налисників з маком, яблуками та грушею

Рецепти 13:22 - 24 січня 2024

Апетитні млинці з соковитою начинкою просто не можуть не сподобатися

Так готували наші предки: рецепт налисників з маком, яблуками та грушею

Налисників з маком, яблуками та грушею/Фото: ua.depositphotos.com

Налисники з маком, яблуками та грушею – це дуже смачно! Вони можуть бути чудовим родинним сніданком або ж окрасою святкового столу. Рецептом стародавньо української страви поділився фудблогер Алекс Міль.

Інгредієнти:

Для млинців

  • 500мл теплого молока
  • 225г борошна
  • 40г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 40г цукру чи заміннику + 10г ванільного цукру
  • дрібка солі

Для начинки

  • 150г сухого маку + 2ст.л цукру
  • по 1 яблуку та груші + 2ст.л цукру
  • 30г вершкового масла

Спосіб приготування:

  • готуємо млинці - розбийте яйця, всипте цукор, ванільний цукор, та дрібку солі - вимішайте вінчиком
  • влийте половину теплого молока, та поступово всипайте борошно, вимішуючи усю масу вінчиком
  • в кінці влийте розтоплене масло і молоко що лишилось. Гарно вимішайте.
  • рецепт настільки ідеальний, що виходить навіть перший млинець. Смажимо з одного боку 1.5-2хв, і 15-30сек з іншого боку на середньому вогні
  • сухий мак заливаємо водою, і проварюємо 15хв. Після відціджуємо воду. Додайте цукор до маку і перебийте блендером
  • на сковорідці розтопіть вершкове масло. Вкиньте нарізані невеликими кубиками грушу і яблука(очищені від шкірки). Додайте цукор і перемішуючи готуйте пару хвилин. Закиньте мак, і перемішуючи готуйте ще 5-6хв
  • млинці розріжте на дві половини. По центру викладіть начинку, підверніть з обох боків і скрутіть налисник - процес дивіться на відео*
    І готово до подачі. Всім смачного.

Раніше ми пропонували спробувати вафельний торт з горішками та кокосовою стружкою.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин