Так готували наші предки: рецепт налисників з маком, яблуками та грушею
Апетитні млинці з соковитою начинкою просто не можуть не сподобатися

Налисників з маком, яблуками та грушею/Фото: ua.depositphotos.com
Налисники з маком, яблуками та грушею – це дуже смачно! Вони можуть бути чудовим родинним сніданком або ж окрасою святкового столу. Рецептом стародавньо української страви поділився фудблогер Алекс Міль.
Інгредієнти:
Для млинців
- 500мл теплого молока
- 225г борошна
- 40г вершкового масла
- 3 яйця
- 40г цукру чи заміннику + 10г ванільного цукру
- дрібка солі
Для начинки
- 150г сухого маку + 2ст.л цукру
- по 1 яблуку та груші + 2ст.л цукру
- 30г вершкового масла
Спосіб приготування:
- готуємо млинці - розбийте яйця, всипте цукор, ванільний цукор, та дрібку солі - вимішайте вінчиком
- влийте половину теплого молока, та поступово всипайте борошно, вимішуючи усю масу вінчиком
- в кінці влийте розтоплене масло і молоко що лишилось. Гарно вимішайте.
- рецепт настільки ідеальний, що виходить навіть перший млинець. Смажимо з одного боку 1.5-2хв, і 15-30сек з іншого боку на середньому вогні
- сухий мак заливаємо водою, і проварюємо 15хв. Після відціджуємо воду. Додайте цукор до маку і перебийте блендером
- на сковорідці розтопіть вершкове масло. Вкиньте нарізані невеликими кубиками грушу і яблука(очищені від шкірки). Додайте цукор і перемішуючи готуйте пару хвилин. Закиньте мак, і перемішуючи готуйте ще 5-6хв
- млинці розріжте на дві половини. По центру викладіть начинку, підверніть з обох боків і скрутіть налисник - процес дивіться на відео*
І готово до подачі. Всім смачного.
Раніше ми пропонували спробувати вафельний торт з горішками та кокосовою стружкою.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні