ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неперевершений смак: рецепт кіша з грибами та сиром з пліснявою

Рецепти 19:55 - 25 січня 2024

Доповніть його смак тим'яном

Неперевершений смак: рецепт кіша з грибами та сиром з пліснявою

Рецепт кіша з сиром та грибами / Фото: Pixabay

Ця вишукана страва чарує своїм смаком як у гарячому, так і в холодному вигляді. Ситний і смачний, він ідеально підходить для вечері, обіду або навіть. Сир з пліснявою та гриби для рецепту обирайте на власний смак.

Вам знадобиться:

Тісто:

  • 150 г пшеничного борошна
  • 150 г цільнозернового борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 150 г холодного вершкового масла
  • 60 г натертого твердого сиру
  • 40 г натертого пармезану
  • 2 яйця

Начинка:

  • 4 зубчики часнику
  • середня цибулина
  • 500 г грибів
  • 100 г сиру з пліснявою
  • рослинна олія для обсмажування

Заливка:

  • 150 г вершків (33%)
  • 220 г молока
  • 6 яєць
  • 40 г натертого пармезану
  • 10 гілочок свіжого тім’яну
  • сіль та перець на смак

Спосіб приготування:

Тісто:

  1. Змішайте пшеничне і цільнозернове борошно з сіллю і поставте у морозильник на 30 хвилин.
  2. Дістаньте й додайте вершкове масло, розтерте руками в крихту. Додайте два види сирів і яйце. Перемішайте і вимішайте тісто.
  3. Розкатайте тісто між двома аркушами пергаменту і перекладіть в форму для випікання. Сформуйте борти й поставте в холодильник принаймні на годину.
  4. Розігрійте духовку до 160 градусів і випікайте основу протягом 25 хвилин, доки вона не стане золотистою.

Начинка:

  1. Розріжте навпіл 2 зубчики часнику. Обсмажте їх на олії до золотистого кольору, потім вийміть зубчики.
  2. Додайте цибулю та часник, що залишився. Їх треба дрібно порізати й обсмажити протягом 3-5 хвилин.
  3. Наріжте гриби та додайте їх на пательню.

Заливка:

  1. Доведіть вершки і молоко до кипіння. У мисці розбийте яйця, додайте сир, та поступово вливайте гарячі вершки з молоком, постійно помішуючи. Додайте листочки тім'яну, сіль та перець на смак.
  2. На випечену основу розкладіть обсмажені гриби з цибулею та часником. Залийте підготовленою заливкою та додайте порізаний сир з пліснявою.
  3. Пекти кіш в духовці при 160 градусах протягом 40-45 хвилин.

Нещодавно ми ділилися рецептом ковбаски в клярі.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин