ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Справжній італійський смак: рецепт ідеальної домашньої піци

Рецепти 16:43 - 29 січня 2024

Відеорецептом ідеального тіста поділився фудблогер Алекс Міль

Справжній італійський смак: рецепт ідеальної домашньої піци

Рецепт ідеальної домашньої піци/Фото: Getty Images

Хочете відчути смак справжньої італійської піци у себе вдома, тоді спробуйте приготувати тісто саме за цим рецептом. З начинкою можна експерементувати на власний смак.

Інгредієнти:

для тіста

  • борошно 300г
  • вода тепла 215мл
  • дріжджі сухі 2г чи живі 6г
  • олія 15мл
  • цукор 10-13г
  • сіль 5г

для начинки

  • томатний соус - 25г
  • м’ясна начинка (шинка і ковбаса) - 90г
  • помідор - 30г
  • один шампіньйон
  • 20г оливок
  • 30г моцарели +40г твердого сиру

Спосіб приготування:

  • в тарілку влийте теплу воду, всипте сіль, цукор і 2г сухих дріжджів, влийте олію, і розмішайте.
  • поступово просіюючи борошно, замішуйте тісто лопаткою. Замішувати потрібно 5-7хв. Тісто має бути липкуватим, це нормально. Накрийте рушником і лишіть на годину в теплому місці
  • обминаємо тісто руками, і лишаємо ще на 20-30хв в теплому місці
  • присипте поверхню борошном. Тісто розділіть на 2 половини, так як порція на 2 піци. Обминаємо тісто, щоб вийшла кругла форма
  • на пергаменті рухами від центру до країв формуємо руками коло, діаметром ~ 20см. Робити це краще сухими руками, притрушеними борошном.
  • спершу змастіть томатним соусом дно
  • далі начинка по смаку - у мене це шинка і ковбаса, помідор, шампіньйон, оливки, та трішки моцарели і твердого сиру.
  • Випікати потрібно при високій температурі, 240-250С. По часу це займає від 8 до 14хв, залежно від Вашої духовки, тут потрібно приглядати. Дістаємо і готово.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт фініково-горіхового пирога.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин