Справжній італійський смак: рецепт ідеальної домашньої піци
Відеорецептом ідеального тіста поділився фудблогер Алекс Міль

Рецепт ідеальної домашньої піци/Фото: Getty Images
Хочете відчути смак справжньої італійської піци у себе вдома, тоді спробуйте приготувати тісто саме за цим рецептом. З начинкою можна експерементувати на власний смак.
Інгредієнти:
для тіста
- борошно 300г
- вода тепла 215мл
- дріжджі сухі 2г чи живі 6г
- олія 15мл
- цукор 10-13г
- сіль 5г
для начинки
- томатний соус - 25г
- м’ясна начинка (шинка і ковбаса) - 90г
- помідор - 30г
- один шампіньйон
- 20г оливок
- 30г моцарели +40г твердого сиру
Спосіб приготування:
- в тарілку влийте теплу воду, всипте сіль, цукор і 2г сухих дріжджів, влийте олію, і розмішайте.
- поступово просіюючи борошно, замішуйте тісто лопаткою. Замішувати потрібно 5-7хв. Тісто має бути липкуватим, це нормально. Накрийте рушником і лишіть на годину в теплому місці
- обминаємо тісто руками, і лишаємо ще на 20-30хв в теплому місці
- присипте поверхню борошном. Тісто розділіть на 2 половини, так як порція на 2 піци. Обминаємо тісто, щоб вийшла кругла форма
- на пергаменті рухами від центру до країв формуємо руками коло, діаметром ~ 20см. Робити це краще сухими руками, притрушеними борошном.
- спершу змастіть томатним соусом дно
- далі начинка по смаку - у мене це шинка і ковбаса, помідор, шампіньйон, оливки, та трішки моцарели і твердого сиру.
- Випікати потрібно при високій температурі, 240-250С. По часу це займає від 8 до 14хв, залежно від Вашої духовки, тут потрібно приглядати. Дістаємо і готово.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт фініково-горіхового пирога.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні