Наполеон без випічки: рецепт торта з печивом "вушка"
З таким рецептом впорається навіть кулінар-початківець

рецепт торта з печивом "вушка"/Фото: pinterest.com
Пропонуємо приготувати простий рецепт торта з печивом "вушка", який готується без випічки.
Інгредієнти для форми діаметром 20 см:
- печиво "вушка" (500 г).
Для крему:
- молоко (1 л),
- яйця (2 шт.),
- цукор (200 г),
- ванільний цукор (1 п.),
- крохмаль (80 г),
- вершкове масло (100 г).
Приготування:
Для приготування крему в каструлю з товстим дном розбиваємо яйця, додаємо цукор та ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо лопаткою або вінчиком, щоб не було грудочок.
Потім поступово вливаємо в масу молоко та продовжуємо перемішувати. Відправляємо молочно-яєчну суміш на плиту та злегка підігріваємо. Варимо доти, доки вона не почне густішати. Потім знімаємо з вогню.
Додаємо в крем нарізане кубиком вершкове масло. Перемішуємо, щоб масло об'єдналося з кремом. Потім перебиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Залишаємо крем на 10-15 хвилин, щоб він охолонув.
Форму або кільце для випічки обгортаємо пергаментним папером та викладаємо в один шар на дно щільно печива "вушка". Змащуємо кремом. Потім знову викладаємо шар печива та шар крему. І так, чергуючи, викладаємо, доки не закінчаться інгредієнти.
Невелику кількість печива подрібнюємо в крихту, щоб прикрасити торт зверху та збоку.
Ставимо торт із печивом "вушка" як мінімум на 2 години в холодильник, а краще на всю ніч.
Такий торт ще називають лінивим Наполеоном. Подаємо його до столу, нарізавши на порційні шматочки.
Раніше ми пропонували спробувати картопляний гратен "Дофінуа" (відео).
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!