ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Блогерка показала, як приготувати фокаччу: рецепт шалено простий

Рецепти 09:16 - 09 лютого 2024

Буквально за кілька миттєвостей у вас з'явиться повітряне тісто для ситної і дуже смачної фокаччі

Як приготувати фокаччу / Фото: instagram/vistovska_cooking

Як приготувати фокаччу / Фото: instagram/vistovska_cooking

Фокачча — це вид італійського хліба, який випікають із різного тіста зі смачними добавками, як-от оливкова олія, сіль, трави, сир, оливки, томати тощо.

Фокачча дуже схожа на піцу, але не має характерного їй соусу чи сиру. Страва вважається одним із найдавніших видів хліба в Італії та з часом поширилася по всьому світу.

Цей рецепт обовʼязково полюбить вся сімʼя!

Інгредієнти

  • Борошно — 600 г;
  • Сіль — 10 г;
  • Цукор — 10 г;
  • Дріжджі сухі — 10 г;
  • Вода тепла — 450 мл;
  • Олія — 20 мл.

Для начинки:

  • Помідори;
  • Маслини;
  • Сир твердий;
  • Базилік.

Рецепт приготування

  1. Просійте борошно і змішайте його з сіллю, цукром і дріжджами.
  2. Влийте воду з маслом і акуратно замішайте рідке тісто, після чого залиште приблизно на 1 годину.
  3. Змастіть руки та робочу поверхню олією, а потім викладіть тісто і розкачайте за формою. Дайте йому полежати ще хвилин 10.
  4. Надайте тісту спеціальну форму, як на відео, а зверху викладіть начинку і прикрасьте страву свіжим листям базиліка.
  5. Випікайте приблизно 25 хвилин у розігрітій до 240 градусів духовці.

Також рекомендуємо вивчити рецепт корисного салату з м'ясом і овочами для бадьорого дня.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин