Блогерка показала, як приготувати фокаччу: рецепт шалено простий
Буквально за кілька миттєвостей у вас з'явиться повітряне тісто для ситної і дуже смачної фокаччі

Як приготувати фокаччу / Фото: instagram/vistovska_cooking
Фокачча — це вид італійського хліба, який випікають із різного тіста зі смачними добавками, як-от оливкова олія, сіль, трави, сир, оливки, томати тощо.
Фокачча дуже схожа на піцу, але не має характерного їй соусу чи сиру. Страва вважається одним із найдавніших видів хліба в Італії та з часом поширилася по всьому світу.
Цей рецепт обовʼязково полюбить вся сімʼя!
Інгредієнти
- Борошно — 600 г;
- Сіль — 10 г;
- Цукор — 10 г;
- Дріжджі сухі — 10 г;
- Вода тепла — 450 мл;
- Олія — 20 мл.
Для начинки:
- Помідори;
- Маслини;
- Сир твердий;
- Базилік.
Рецепт приготування
- Просійте борошно і змішайте його з сіллю, цукром і дріжджами.
- Влийте воду з маслом і акуратно замішайте рідке тісто, після чого залиште приблизно на 1 годину.
- Змастіть руки та робочу поверхню олією, а потім викладіть тісто і розкачайте за формою. Дайте йому полежати ще хвилин 10.
- Надайте тісту спеціальну форму, як на відео, а зверху викладіть начинку і прикрасьте страву свіжим листям базиліка.
- Випікайте приблизно 25 хвилин у розігрітій до 240 градусів духовці.
Також рекомендуємо вивчити рецепт корисного салату з м'ясом і овочами для бадьорого дня.
Джерело:
instagram/vistovska_cooking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні