ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Грибна підлива, яка підійде до будь-якого гарніру: готуємо справжню галицьку мачанку

Рецепти 14:20 - 14 лютого 2024

Відкрийте для себе все різноманіття української кухні

Рецепт грибної мачанки/Фото: кадр з відео

Рецепт грибної мачанки/Фото: кадр з відео

Рецепт мачанки належить старовинній галицькій кухні. З давніх-давен, в карпатських регіонах України готували грибну підливу, якою поливали вареники, картопляне пюре та голубці.

Мачанку можна зробити густішою та їсти її просто з хлібом — мокаючи його у підливку. Традиційно страву готують зі сметаною, але існує і веганський/пісний варіант — на воді.

Рецепт мачанки: інгредієнти

  • 120 г сухих грибів
  • 250 г цибулі
  • 2ст. л борошна
  • 3 ст. л сметани (15%)
  • сушений часник, сіль, перець
  • 20 мл. олії
  • 400 мл води

Спосіб приготування мачанки:

  1. Сухі гриби залийте окропом і лишіть на 25 хв. Потім воду злийте, а гриби наріжте невеликими шматками.
  2. Вливаємо в сковорідку олію, вкидаємо цибулю, і на середньому вогні обсмажуємо 6 хв.
  3. Паралельно, на сухій сковорідці на великому вогні обсмажте до коричневого кольору борошно - постійно його перемішуйте щоб не згоріло.
  4. Беремо холодну(це важливо) воду, і вкидаємо туди борошно, і все вимішуємо до однорідності.
  5. Через сито перелийте воду з борошном у сковорідку, щоб не лишилось грудочок. Додайте також гриби, і всипте сіль, перець, і сушений часник.
  6. Перемішуючи, на малому вогні тушкуйте близько 20-25 хв.
  7. Додайте кілька ложок сметани або вершків, і протушкуйте перемішуючи ще 10-12 хв і подавайте.

Якщо вам хочеться чебуреків, не обов'язково витрачати купу часу на приготування тіста. Можна зробити простіший, але не менш смачний варіант з лавашем. Чебуреки у лаваші готуються простіше та швидше за класичні.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин