Простий рецепт вишневого пирога, який так люблять діти
Ідеальний, простий відеорецепт приготування смачного пирога з вишнею без кісточок

Фото: marilyn cole/https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page/вишневий пиріг
Вишневий пиріг — найсмачніша випічка для затишних сімейних посиденьок за чашкою чаю. Тож не дивно, що Мережею шириться енна кількість рецептів пирога з вишнями і всі чимось відрізняється від інших.
Ми пропонуємо смачний та легкий у виконанні. Швидше зберігайте.
Що треба
Для тіста:
- 350 г борошна
- 200 г дуже охолодженого вершкового масла (можна ще додати +50г, якщо тісто не буде м’ягке)
- 2 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 2 жовтки
Для начинки:
- 900 г заморожених вишень без кісточок
- цукор за смаком приблизно 100-150 г
- 100 мл води
- 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Для початку холодне масло натираємо на терці і просіюємо борошно, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо і розтираємо тісто в крихту, додаємо жовтки і замішуємо тісто.
Ділимо тісто на 2 частини (одну трохи більшу). Більшу частину розкачуємо і викладаємо у форму (28 см). Обов'язково з бортиками! І відправляємо в холодильник.
Для начинки:
Вишні кладемо в каструлю і на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо!
В холодну воду додаємо крохмаль, добре перемішуємо і вливаємо тоненькою струєю у наші вишні і перемішуємо.
Начинка відразу почне густіти. Виключаємо і відкладаємо трішки охолодитись.
Збираємо пиріг:
1. Дістаємо форму з тістом з холодильника;
2. Виливаємо начинку і розрівнюємо;
3. Менший шматочок тіста розкачуємо тоненько, вирізаємо узор (можна сердечка) і викладаємо на вишневу начинку;
4. Добре закріплюємо краї виделкою;
5. Змазуємо жовтком і вершковим маслом і випікаємо 180 градусів 40-45 хв;
6. Даємо охолонути, присипаємо цукровою пудрою і насолоджуємось.
Смачного!
Для поцінювачів смачних пирогів, рекомендуємо ще один смачний рецепт. Готуємо осінній грушевий пиріг із шоколадом. Відеорецепт
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!