ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Стародавня страва Івано-Францівщини: рецепт засипаної капусти

Рецепти 15:32 - 28 лютого 2024

Ця традиційна українська страва готується просто, з доступних продуктів, а виходить ситною і смачною

Засипана капуста: старовинний рецепт приготування української страви/Фото: кадр із відео

Засипана капуста: старовинний рецепт приготування української страви/Фото: кадр із відео

Засипана капуста — старовинна українська страва. На Заході України без неї колись не уявляли жодного весілля. Її й досі готують як на свята, так і на щодень з пшоном та шкварками.

Є кілька варіантів її приготування, але незмінний інгредієнт у кожному рецепті - це капуста, квашена або свіжа, яку засипають пшоном. Засипану капусту любив відомий український письменник Іван Франко.

Рецепт засипаної капусти: інгредієнти

  • Капуста квашена — 900 г
  • Пшоно шліфоване — 5 ст. л.
  • Яйце — 1 шт
  • Сметана (20%) —370 г
  • Цибуля —3 шт
  • Підчеревина —500 г
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування засипаної капусти:

  1. Квашену капусту відтискаємо, нарізаємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити майже до готовності;
  2. Пшоно заливаємо окропом, залишаємо запарюватись на 15-20 хв, потім зливаємо з нього воду;
  3. Збиваємо яйце, перетираємо його з пшоном, засипаємо його зверху на капусту і НЕ перемішуємо поки не звариться пшоно (вода має покривати пшоно десь на 1 см);
  4. Цибулю нарізаємо кубиком, підсмажуємо до золотистості, додаємо сметану і прогріваємо;
  5. Вливаємо нашу засмажку в капусту і аж тоді гарно перемішуємо;
  6. Доводимо засипану капусту до смаку по солі та перцю і варимо до такої консистенції, як ви бачите на відео;
  7. Нарізаємо дрібно цибулю, а підчеревину нарізаємо на шматки;
  8. Смажимо підчеревину, поки сало практично не витопиться, додаємо цибулю, солимо, перчимо і смажимо до рум’яності;
  9. Накладаємо в миску капусту, зверху кладемо шкварки і насолоджуємось цією колоритною та нереально смачною стравою.

Пропонуємо приготувати особливо ніжний та смачний печінковий торт із солодкою ноткою. У результаті ви будете насолоджуватися неймовірно апетитною стравою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин