Стародавня страва Івано-Францівщини: рецепт засипаної капусти
Ця традиційна українська страва готується просто, з доступних продуктів, а виходить ситною і смачною

Засипана капуста: старовинний рецепт приготування української страви/Фото: кадр із відео
Засипана капуста — старовинна українська страва. На Заході України без неї колись не уявляли жодного весілля. Її й досі готують як на свята, так і на щодень з пшоном та шкварками.
Є кілька варіантів її приготування, але незмінний інгредієнт у кожному рецепті - це капуста, квашена або свіжа, яку засипають пшоном. Засипану капусту любив відомий український письменник Іван Франко.
Рецепт засипаної капусти: інгредієнти
- Капуста квашена — 900 г
- Пшоно шліфоване — 5 ст. л.
- Яйце — 1 шт
- Сметана (20%) —370 г
- Цибуля —3 шт
- Підчеревина —500 г
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування засипаної капусти:
- Квашену капусту відтискаємо, нарізаємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити майже до готовності;
- Пшоно заливаємо окропом, залишаємо запарюватись на 15-20 хв, потім зливаємо з нього воду;
- Збиваємо яйце, перетираємо його з пшоном, засипаємо його зверху на капусту і НЕ перемішуємо поки не звариться пшоно (вода має покривати пшоно десь на 1 см);
- Цибулю нарізаємо кубиком, підсмажуємо до золотистості, додаємо сметану і прогріваємо;
- Вливаємо нашу засмажку в капусту і аж тоді гарно перемішуємо;
- Доводимо засипану капусту до смаку по солі та перцю і варимо до такої консистенції, як ви бачите на відео;
- Нарізаємо дрібно цибулю, а підчеревину нарізаємо на шматки;
- Смажимо підчеревину, поки сало практично не витопиться, додаємо цибулю, солимо, перчимо і смажимо до рум’яності;
- Накладаємо в миску капусту, зверху кладемо шкварки і насолоджуємось цією колоритною та нереально смачною стравою.
Пропонуємо приготувати особливо ніжний та смачний печінковий торт із солодкою ноткою. У результаті ви будете насолоджуватися неймовірно апетитною стравою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!