У стилі амішів: автентичний рецепт хліба
З нього виходять чудові тости

Рецепт хліба у стилі амішів / Фото: Pixabay
Спробуйте приготувати цей бездріжджовий хліб. Кількість інгредієнтів можна подвоювати або зменшувати.
Вам знадобиться:
Для тіста
- 565 грамів незбираного молока
- 2 великих яйця
- столова ложка активних сухих дріжджів
- столова ложка солі
- 65 грамів цукру
- 885 грамів борошна грубого помелу та для присипання
- 50 грамів картопляного борошна (не картопляного крохмалю)
- 115 грамів несолоного вершкового масла, розтопленого і злегка охолодженого
Для заливки
- 1 велике збите яйце
- 1 столова ложка води
Спосіб приготування:
- Для тіста: змішати молоко, яйця, дріжджі, сіль і цукор у мисці. Додати борошно і розтоплене вершкове масло, перемішати ложкою або лопатковою насадкою в міксері на низькій швидкості.
- Накрийте миску і залиште при кімнатній температурі на 2 години, потім поставте в холодильник мінімум на 3 години або до 5 днів.
- Коли будете готові до випікання, змастіть вершковим маслом дві форми розміром, бажано з антипригарним покриттям. Викладіть тісто на чисту робочу поверхню, а потім за допомогою скребка або гострого ножа розділіть його навпіл. Притрусіть кожну половину борошном, а потім сформуйте з кожної порції кульку, розтягуючи поверхню тіста до дна, обертаючи кульку на чверть оберту під час роботи. Витягніть кожну кульку тіста в овал і покладіть по одній у кожну форму для батонів. Нещільно накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 90 хвилин при кімнатній температурі.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Для заливки збийте в чашці яйце та воду. Змастіть верхівки кожної буханки. Випікайте їх приблизно 50 хвилин або поки батони не підрум'яняться і не стануть твердими.
- Вийняти з форм і покласти на решітку для повного охолодження перед подачею або зберіганням.
Нещодавно ми ділилися рецептом равликів з лаваша.
Джерело:
The Washington Post
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні