ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Це неймовірно смачно: рецепт медовика з карамельним мусом

Рецепти 13:46 - 29 лютого 2024

Цей варіант класичного медовика стане найулюбленішим

Це неймовірно смачно: рецепт медовика з карамельним мусом

Медовик з карамельним мусом/Фото: Kolizhanka

Медовик — багатьма улюблений торт, який часто готують на свята. Пропонуємо вам додати до нього карамельний мус і насолодитися цим неймовірним смаком улюбленого десерту.

Інгредієнти:

  • 180 г меду
  • 100 г цукру
  • 180 г масла
  • 1 ч.л соди(без гірки)
  • 300 г борошна
  • 4 яйця
  • дрібка солі

Для крему

  • 1400 г сметани(15-20%)
  • 200 г цукру + ванільний цукор

Для карамелі

  • 150 г цукру + 50 мл води
  • 150 г 33% вершків
  • 50 г масла
  • 100 мл вершків + 12 г желатину

Спосіб приготування:

  1. в каструлю з товстим дном кидаємо мед, масло, цукор і дрібку солі — готуємо на середньому вогні.Перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Додаємо соду, зменшуємо вогонь — вимішуємо постійно, поки не стане красивого бронзового кольору, і виключаємо вогонь
  2. дайте охолонути 10 хв. Розбийте яйця, вимішайте, після додайте борошно, і розмішайте до однорідності.
  3. потрібно спекти два коржі — один маленький і тонкий, який буде основою. Робимо під розмір вашої форми. А другий корж із маси що лишилась.
  4. тісто вилити на пергамент, розрівняти по всій площі лопаткою.
  5. випікати при температурі 170 градусів. Тонкий корж 8-10 хв, а грубий корж 15-17 хв.
  6. обрізати краї готових коржів. Обрізки перебити в крихту блендером. Великий корж нарізати невеликими кубиками.
  7. сметану збити із цукром і ванільним цукром, міксером 1-2 хв.
  8. коржу для основи змастіть дно і вкладіть у форму. Далі викладайте кілька шарів сметана-корж, у мене вийшло 4 шари. Сметана має покрити верх кубиків. Лишіть просочитись і застигнути у холодильнику наніч
  9. для карамельного шару — у каструлю всипте цукор і влийте воду. Ставимо на вогонь, і проварюємо, але не мішаємо лопаткою, а лише рухаємо каструлею. Готуємо поки маса не стане красивого бронзового кольору
  10. паралельно проваріть до гарячого стану жирні вершки, перелийте до цукру і гарно вимішайте. Всипте дрібку солі і вкиньте масло, і вимішайте
    І процідіть через сито
  11. щоб мус був ідеальним — змішайте з гарячими вершками желатин, і влийте до карамелі. Вимішайте і перелийте на торт, та дайте застигнути
  12. дістаньте торт, з боків змастіть сметаною, і гарно просипте крихтою з обрізків у блендері — і готово. Всім смачного.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт торта "Мурашник".

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин