Це неймовірно смачно: рецепт медовика з карамельним мусом
Цей варіант класичного медовика стане найулюбленішим

Медовик з карамельним мусом/Фото: Kolizhanka
Медовик — багатьма улюблений торт, який часто готують на свята. Пропонуємо вам додати до нього карамельний мус і насолодитися цим неймовірним смаком улюбленого десерту.
Інгредієнти:
- 180 г меду
- 100 г цукру
- 180 г масла
- 1 ч.л соди(без гірки)
- 300 г борошна
- 4 яйця
- дрібка солі
Для крему
- 1400 г сметани(15-20%)
- 200 г цукру + ванільний цукор
Для карамелі
- 150 г цукру + 50 мл води
- 150 г 33% вершків
- 50 г масла
- 100 мл вершків + 12 г желатину
Спосіб приготування:
- в каструлю з товстим дном кидаємо мед, масло, цукор і дрібку солі — готуємо на середньому вогні.Перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Додаємо соду, зменшуємо вогонь — вимішуємо постійно, поки не стане красивого бронзового кольору, і виключаємо вогонь
- дайте охолонути 10 хв. Розбийте яйця, вимішайте, після додайте борошно, і розмішайте до однорідності.
- потрібно спекти два коржі — один маленький і тонкий, який буде основою. Робимо під розмір вашої форми. А другий корж із маси що лишилась.
- тісто вилити на пергамент, розрівняти по всій площі лопаткою.
- випікати при температурі 170 градусів. Тонкий корж 8-10 хв, а грубий корж 15-17 хв.
- обрізати краї готових коржів. Обрізки перебити в крихту блендером. Великий корж нарізати невеликими кубиками.
- сметану збити із цукром і ванільним цукром, міксером 1-2 хв.
- коржу для основи змастіть дно і вкладіть у форму. Далі викладайте кілька шарів сметана-корж, у мене вийшло 4 шари. Сметана має покрити верх кубиків. Лишіть просочитись і застигнути у холодильнику наніч
- для карамельного шару — у каструлю всипте цукор і влийте воду. Ставимо на вогонь, і проварюємо, але не мішаємо лопаткою, а лише рухаємо каструлею. Готуємо поки маса не стане красивого бронзового кольору
- паралельно проваріть до гарячого стану жирні вершки, перелийте до цукру і гарно вимішайте. Всипте дрібку солі і вкиньте масло, і вимішайте
І процідіть через сито - щоб мус був ідеальним — змішайте з гарячими вершками желатин, і влийте до карамелі. Вимішайте і перелийте на торт, та дайте застигнути
- дістаньте торт, з боків змастіть сметаною, і гарно просипте крихтою з обрізків у блендері — і готово. Всім смачного.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт торта "Мурашник".
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні