Сніданок за 10 хвилин: простий та смачний рецепт хачапурі з сулугуні
Простий рецепт хачапурі для тих, хто не знає, що готувати на сніданок

Хачапурі за 10 хвилин/Фото: скрін із відео рецепту emiliya.yevtushenko
Цей рецепт хачапурі – справжня знахідка для тих, хто хоче поласувати апетитними грузинськими пиріжками, не витрачаючи багато часу. Завдяки простим інгредієнтам та швидкому способу приготування, ви зможете насолодитися ситним та ароматним хачапурі вже за 10 хвилин!
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру кімнатної температури;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. солі;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. олії;
- 200 г сулугуні;
- 60 г вершкового масла;
- 450-500 г борошна.
Приготування:
- З'єднуємо кефір з содою, додаємо сіль, яйце та олію. Ретельно перемішуємо і всипаємо борошно. Замішуємо м'яке тісто.
- Натираємо сир. Ділимо тісто на 4 частини, кожну розкачуємо в тонкий пласт. Викладаємо сир та 10 г вершкового масла. Формуємо "мішечок", як на відео, і розкачуємо його максимально тонко, але обережно, щоб не порвати.
- Розігріваємо сковороду та обсмажуємо хачапурі з обох боків під кришкою по 4 хвилини на вогні трохи меншому за середній.
- Готові хачапурі змащуємо розтопленим вершковим маслом і насолоджуємося апетитним грузинським пирогом!
Для більш насиченого смаку можете додати до сиру трохи зелені або спецій.
Попробуйте приготувати ліниві голубці з цвітною капустою.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні