Сніданок з дитинства: рецепт пухких та ніжних сирників
Смачний рецепт сирників на всі випадки життя

Сирники родом із дитинства/Фото: Bing
Сирники — це не просто страва, а справжня кулінарна класика, що родом з дитинства. Пишні, рум'яні, з ніжним сирним ароматом, вони тануть у роті, даруючи незабутнє смакове задоволення.
Пропонуємо цікавий та простий рецепт ідеальних сирників на сніданок.
Інгредієнти:
- 500 г сиру (краще магазинного, жирністю 5-9%);
- 1 яйце;
- 5 ст. л. цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 5 ст. л. манної крупи;
- 4-5 ст. л. борошна;
- 1-2 ч. л. розпушувача.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Сформуйте кульки, трохи їх розплющте і за допомогою стакана або ножа надайте форму шайби.
- Обсмажте сирники на сковороді з обох боків до золотистого кольору.
Соус:
- 100-150 г сиру маскарпоне;
- 50 мл вершків (або молока);
- 2 ст. л. цукру.
Збийте маскарпоне з вершками та цукром до однорідної маси. Додайте перебиті блендером фрукти (наприклад, заморожену полуницю) і перемішайте.
Особливість цього рецепту:
Більше манки та борошна, ніж у класичних рецептах, робить сирники схожими на пишні оладки, що особливо подобається дітям.
Щоб сирники не розпадалися під час смаження, дайте сирній масі трохи "відпочити" в холодильнику 15-20 хвилин.
Спробуйте приготувати сосиски в тісті з сиром за 30 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!