ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Бефстроганов із яловичини: як приготувати смачне м’ясо за французьким рецептом

Рецепти 19:26 - 04 березня 2024

Ніжні шматочки яловичини у вершковому соусі не залишать вас байдужими

Готуємо бефстроганов із яловичини/Фото: кадр з відео

Готуємо бефстроганов із яловичини/Фото: кадр з відео

Бефстроганов являє собою дрібно нарізаний м'якуш яловичини, обсмажену й тушковану в томатній пасті. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак страві страви.

Найчастіше бефстроганов подається із картопляним пюре, але коли ця страва дісталася Америки та Китаю, то до неї почали подавати і рис, і навіть різні види локшини.

Рецепт бефстроганов: інгредієнти

  • 600 г яловичої вирізки,
  • 30 г олії чи вершкового масла,
  • 100 г сметани(15%),
  • 150 г цибулі,
  • 40 г томатної пасти,
  • сіль, перець, 10г паприки,
  • 200-300 мл води,
  • 3-4 ст. л борошна.

Спосіб приготування бефстроганов:

  1. Наріжте м’ясо тонкими продовгуватими шматочками.
  2. Розігрійте сковорідку, влийте олію, та закиньте м’ясо. Додайте сіль, перець і паприку. Обсмажте м’ясо до потемніння з обох боків і перекиньте в тарілку.
  3. На олії, а краще на маслі. Обсмажте цибулю нарізану напівкільцями — смажимо перемішуючи 5 хв.
  4. Згорніть цибулю по краях і в центр вкиньте борошно, томат, паприку, і перемішуючи просмажте 1 хв.
  5. Влийте воду та сметану і розмішайте - краще це робити вінчиком. Закиньте м’ясо і протушкуйте 8-12 хв до загустіння соусу і готово.

Паста з куркою у вершковому соусі готується дуже просто і швидко. Це страва, яку дозволено сміливо вживати під час дієти.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин