Бефстроганов із яловичини: як приготувати смачне м’ясо за французьким рецептом
Ніжні шматочки яловичини у вершковому соусі не залишать вас байдужими

Готуємо бефстроганов із яловичини/Фото: кадр з відео
Бефстроганов являє собою дрібно нарізаний м'якуш яловичини, обсмажену й тушковану в томатній пасті. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак страві страви.
Найчастіше бефстроганов подається із картопляним пюре, але коли ця страва дісталася Америки та Китаю, то до неї почали подавати і рис, і навіть різні види локшини.
Рецепт бефстроганов: інгредієнти
- 600 г яловичої вирізки,
- 30 г олії чи вершкового масла,
- 100 г сметани(15%),
- 150 г цибулі,
- 40 г томатної пасти,
- сіль, перець, 10г паприки,
- 200-300 мл води,
- 3-4 ст. л борошна.
Спосіб приготування бефстроганов:
- Наріжте м’ясо тонкими продовгуватими шматочками.
- Розігрійте сковорідку, влийте олію, та закиньте м’ясо. Додайте сіль, перець і паприку. Обсмажте м’ясо до потемніння з обох боків і перекиньте в тарілку.
- На олії, а краще на маслі. Обсмажте цибулю нарізану напівкільцями — смажимо перемішуючи 5 хв.
- Згорніть цибулю по краях і в центр вкиньте борошно, томат, паприку, і перемішуючи просмажте 1 хв.
- Влийте воду та сметану і розмішайте - краще це робити вінчиком. Закиньте м’ясо і протушкуйте 8-12 хв до загустіння соусу і готово.
Паста з куркою у вершковому соусі готується дуже просто і швидко. Це страва, яку дозволено сміливо вживати під час дієти.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні