Смачні та безпечні чебуреки: цей рецепт вас здивує
Любите чебуреки? Тоді цей рецепт вам точно підійде

Чебуреки/Фото: Bing
Чебуреки — це смажені пиріжки з м'ясною начинкою, популярні в багатьох кухнях світу. Вважається, що вони походять від кримських татар, але подібні страви зустрічаються в багатьох інших культурах. Ці смачні тістечка часто подають зі сметаною або соусом на основі йогурту.
Незалежно від того, чи будете ви їсти їх як закуску, чи як страву, чебуреки обов'язково задовольнять ваші бажання. Ось вам простий і смачний рецепт.
Інгредієнти:
- 200 мл теплої кип'яченої води;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. цукру;
- 4 ст. л. горілки;
- 6 ст. л. олії;
- 2,5 склянки борошна + 1,5 склянки для замішування;
- 400-500 г фаршу;
- 1 цибулина;
- Спеції.
Приготування:
- У миску просіюємо борошно, робимо заглиблення і вливаємо туди воду, олію, горілку, розбиваємо яйце, додаємо сіль і цукор. Вимішуємо тісто, поступово додаючи борошно.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо на годину, періодично перемішуючи. Що довше тісто відпочиває, то смачнішими будуть чебуреки.
- Дістаємо тісто, що відпочило, формуємо кульки та розкачуємо їх, підсипаючи борошно.
- Для начинки обсмажуємо цибулю на олії, додаємо у фарш, спеції та зелень (за бажанням).
- У центр розкатаного тіста кладемо начинку, защипуємо краї, як показано на відео, або використовуємо виделку.
Добре розігріваємо сковорідку, наливаємо олію та обсмажуємо чебуреки з обох боків до золотистого кольору.
Використовуйте якісне м'ясо для фаршу. Смажте чебуреки на середньому вогні, щоб вони встигли просмажитися і не підгоріли.
Спробуйте приготувати дорадо з лимоном, часником і тім'яно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!