Пиріжки без дріжджів: швидкі, ситні та апетитні
Смачні та рум'яні пиріжки без дріжджів - це легко!

Піріжки без дріжджів / Фото: pexels.com
Цей рецепт не потребує багато часу, а результат завжди тішить м'якістю, ароматом та ситною начинкою.
Інгредієнти:
- Тепла вода - 200 мл
- Борошно - 450-500 г
- Рослинна олія - 150 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Начинка за смаком (у мене картопля з грибами)
- Для змащування: жовток або заварка чорного чаю
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для тіста. Замісіть м'яке та еластичне тісто.
- Дайте тісту відпочити 15 хвилин.
- Розкачайте тісто тонко (до піврозорості).
- Викладіть начинку та сформуйте пиріжки.
- За бажанням, присипте пиріжки кунжутом.
- Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 30-35 хвилин.
- Змастіть пиріжки жовтком або заваркою чорного чаю для рум'яної скоринки.
- Смачні та ароматні пиріжки без дріжджів готові!
Їх можна їсти як гарячими, так і холодними.
Порада:
- Для начинки можна використовувати будь-які інгредієнти на ваш смак: м'ясо, капусту, сир, ягоди тощо.
- Щоб пиріжки вийшли м'якими, не переборщіть з борошном.
- Замість жовтка для змащування можна використовувати заварку чорного чаю. Це додасть пиріжкам красивого золотистого кольору.
Смачного!
Джерело:
valerikiry
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні