ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Аромат моря на вашій тарілці: паста з морепродуктами

Рецепти 17:06 - 14 березня 2024

Легкий рецепт для вишуканої вечері

Аромат моря на вашій тарілці: паста з морепродуктами

Паста з морепродуктами / Фото: freepik.com

Мрієте про подорож до Італії, але немає можливості? Не біда! Приготуйте ароматну пасту з морепродуктами, і ви відчуєте себе на мальовничому узбережжі Середземного моря. Ця страва не потребує багато часу та зусиль, а результат завжди приємно дивує. Ніжні морепродукти та апетитний томатний соус з'єднуються в неймовірно смачну композицію, яка неодмінно сподобається вам та вашим близьким.

Інгредієнти:

  • 300 г морепродуктів (мідії, креветки, кальмари, лосось – на ваш вибір)
  • 150 г спагетті
  • 50 мл білого вина (за бажанням)
  • 1 цибулина
  • 1 гострий перець (за бажанням)
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г томатів у власному соку
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 лимон

Приготування:

  1. Відваріть спагетті в підсоленій воді до стану аль денте (згідно з інструкцією на упаковці).
  2. На сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте подрібнену цибулю та гострий перець (за бажанням). Обсмажте протягом 3-5 хвилин.
  3. Додайте подрібнений часник і готуйте ще 1 хвилину.
  4. Додайте морепродукти та готуйте протягом 5-7 хвилин, поки вони не змінять колір.
  5. Влийте біле вино (за бажанням) і дайте йому випаруватися.
  6. Додайте томати у власному соку, сіль та перець за смаком. Тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
  7. Додайте готові спагетті до сковороди з морепродуктами та соусом. Перемішайте.
  8. Готуйте ще 2-3 хвилини, щоб всі інгредієнти прогрілися.
  9. Зніміть з вогню, додайте сік лимона та подрібнену зелень (за бажанням).
  10. Подавайте пасту з морепродуктами гарячою, прикрасивши скибочкою лимона та зеленню.

Смачного!

Спробуйте ще фрикадельки у вершковому соусі з овочами.

Джерело: valerikiry

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин