Аромат моря на вашій тарілці: паста з морепродуктами
Легкий рецепт для вишуканої вечері

Паста з морепродуктами / Фото: freepik.com
Мрієте про подорож до Італії, але немає можливості? Не біда! Приготуйте ароматну пасту з морепродуктами, і ви відчуєте себе на мальовничому узбережжі Середземного моря. Ця страва не потребує багато часу та зусиль, а результат завжди приємно дивує. Ніжні морепродукти та апетитний томатний соус з'єднуються в неймовірно смачну композицію, яка неодмінно сподобається вам та вашим близьким.
Інгредієнти:
- 300 г морепродуктів (мідії, креветки, кальмари, лосось – на ваш вибір)
- 150 г спагетті
- 50 мл білого вина (за бажанням)
- 1 цибулина
- 1 гострий перець (за бажанням)
- 2 зубчики часнику
- 200 г томатів у власному соку
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
- 1 лимон
Приготування:
- Відваріть спагетті в підсоленій воді до стану аль денте (згідно з інструкцією на упаковці).
- На сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте подрібнену цибулю та гострий перець (за бажанням). Обсмажте протягом 3-5 хвилин.
- Додайте подрібнений часник і готуйте ще 1 хвилину.
- Додайте морепродукти та готуйте протягом 5-7 хвилин, поки вони не змінять колір.
- Влийте біле вино (за бажанням) і дайте йому випаруватися.
- Додайте томати у власному соку, сіль та перець за смаком. Тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
- Додайте готові спагетті до сковороди з морепродуктами та соусом. Перемішайте.
- Готуйте ще 2-3 хвилини, щоб всі інгредієнти прогрілися.
- Зніміть з вогню, додайте сік лимона та подрібнену зелень (за бажанням).
- Подавайте пасту з морепродуктами гарячою, прикрасивши скибочкою лимона та зеленню.
Смачного!
Спробуйте ще фрикадельки у вершковому соусі з овочами.
Джерело:
valerikiry
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні