ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Відкрийте для себе смак Закарпаття: солона пасха до свят

Рецепти 09:41 - 30 березня 2024

Смачний та цікавий рецепт солоної паски із багатою історією

Відкрийте для себе смак Закарпаття: солона пасха до свят

Солона пасха/Фото: з відеорецепту emiliya.yevtushenko

Традиція випікання соло́ної пасхи на Закарпатті сягає глибокої давнини. Її рецепт ймовірно, пов'язаний з кулінарними традиціями сусідніх країн, таких як Угорщина та Румунія.

На відміну від більшості пасок в Україні, закарпатська соло́на пасха має несолодкий, злегка солонуватий смак. Її тісто щільне, еластичне, з приємним ароматом. Зазвичай пасха має високу форму та прикрашена візерунками з тіста. Аромат закарпатської соло́ної паски багатий та пікантний, завдяки додаванню спецій та зелені.

Інгредієнти:

  • Тепле молоко: 120 г.
  • Тепла вода: 120 г.
  • Сухі дріжджі: 7 г.
  • Борошно: 450-500 г.
  • Яйце: 1 шт.
  • Сіль: 1/2 ч. л..
  • Цукор: 3 ст. л.
  • Вершкове масло (кімнатної температури): 40 г.
  • Паприка (для жовтого кольору): 1/2 ч. л. (за бажанням).

Приготування:

  1. Опара: Змішайте тепле молоко, воду, 1 ст. л. цукру, 1/2 склянки борошна та дріжджі. Накрийте рушником і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Додайте до опари яйце, цукор, сіль, просіяне борошно та масло. Вимішайте липке тісто. Залиште у теплому місці на 1 годину.
  3. Сформуйте 3 середні паски (або 1 велику). Ретельно вимішайте кожну паску, загорніть "вниз", як на відео. Викладіть у форми, дайте підрости ще 40 хвилин.
  4. Змастіть паски сумішшю жовтка та 20 мл молока.
  5. Випікайте при 180°C 25-30 хвилин.

Спробуйте приготувати весняний буряковий салат.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин