Запечена картопля з пармезаном: ароматна та хрустка насолода
Спробуйте хрустку картоплю із сиром та зеленню

Картопля з сиром/Фото: кадр із відеорецепту emiliya.yevtushenko
Ця страва є чудовим прикладом того, як прості інгредієнти можна перетворити на вишукану та апетитну вечерю. Запечена картопля з пармезаном — це поєднання ніжної м'якоті, хрусткої скоринки та ароматної сирної начинки. Вона неодмінно порадує вас своїм смаком та простотою приготування.
Інгредієнти:
- 7-8 картоплин.
- Сіль, паприка, розмарин, приправа до картоплі.
- 60 г вершкового масла.
- 50-60 г тертого пармезану.
- 2 ст. л. оливкової олії.
- Зелень.
Приготування:
- Очистіть картоплю, розріжте її навпіл і на кожній половинці зробіть надрізи.
- У мисці змішайте картоплю з сіллю, паприкою, розмарином, вегетою та приправою до картоплі.
- Розігрійте духовку до 190-200°C.
- На деко вилийте розтоплене вершкове масло та оливкову олію, присипте частиною пармезану та розмарином.
- Викладіть картоплю на деко надрізами вниз, зверху присипте рештою пармезану.
- Випікайте протягом 40 хвилин у режимі верх/низ.
- Увімкніть режим обдуву та випікайте ще 10 хвилин для отримання рум'яної хрусткої скоринки.
- Дістаньте картоплю з духовки, присипте зеленню та насолоджуйтесь ароматною та хрусткою стравою!
Поради:
- Для більш насиченого смаку можете додати до картоплі подрібнений часник або інші трави за вашим смаком.
- Замість пармезану можна використовувати будь-який твердий сир.
Спробуйте приготувати домашні бургери за 40 грн.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні