Усі будуть у захваті: зберігайте рецепт вареників із квашеною капустою
Так просто популярну українську страву ви ще точно не готували, а результат вас гарантовано вразить дивовижним смаком

Цей рецепт вареників із квашеною капустою безперечно вартий вашої уваги / Фото: Freepik
Українська кухня настільки багатогранна, що вивчати всі народні рецепти можна, мабуть, усе життя. Вареники з квашеною капустою — не виняток.
Багато хто навіть не здогадується, що приготувати їх можна неймовірно просто і швидко, а їхній смак у любителів подібної їжі може викликати справжнє захоплення.
Найчастіше рецепти вареників включають різні начинки, такі як картоплю, сир або квасолю. Але готують їх і з солодкими наповнювачами, наприклад, вишнею або сливою.
Інгредієнти
- Квашена капуста — 1 л;
- Цибуля ріпчаста — 4 шт;
- Сіль — 1 щіпка;
- Чорний мелений перець — 1 щіпка;
- Борошно пшеничне — 400 г;
- Вода — 200 мл;
- Олія — 3 ст.л.
Рецепт вареників із квашеною капустою
- Залийте літр квашеної капусти водою і варіть близько години. Нарізану цибулю обсмажте на сковороді до золотистості, а потім додайте до неї капусту з меленим перцем і тушкуйте ще 30 хвилин.
- Просіяне борошно з'єднайте з гарячою водою та олією. Замісіть тісто до еластичності.
- Притрусіть робочу поверхню борошном, щоб тісто не прилипало. Викладіть на неї частину тіста, розкачайте і зробіть невеликі кола.
- Вкладайте начинку з капусти з цибулею всередину й акуратно з'єднуйте боки.
- Доведіть воду до кипіння, посоліть і викладіть у неї вареники. Варити потрібно близько 5 хвилин. Діставати можна після того, як вони спливуть. Смачного!
Раніше ми опублікували покроковий рецепт фаршированої картоплі з м'ясом і овочами, від якого слинки течуть.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!