ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжна і соковита: рецепт найсмачнішої домашньої шинки

Рецепти 13:23 - 08 квітня 2024

Така м'ясна закуска підходить і для святкового столу, і для щоденних бутербродів

Ніжна і соковита: рецепт найсмачнішої домашньої шинки

Рецепт домашньої шинки/Фото: istockphoto

Шинка — смачне доповнення до бутербродів, піци, сирної чи м’ясної тарілки. Її можна їсти як закуску або ласувати як основною стравою. Та в магазинах якість шинки буває дуже сумнівна. Щоб приготувати її самостійно, потрібно лише м’ясо, спеції та трохи часу. Далі розповідаємо, як готується шинка в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • свинна вирізка 1 кг.
  • сіль
  • вода

Для маринаду

  • соєвий соус 40 мл.
  • мед 50 г.
  • гірчиця в зернах 2 ст.л.
  • копчена паприка
  • сухий часник
  • спеції до мʼяса

Спосіб приготування:

Спершу мʼясо дуже добре миємо і робимо проколи.

У воді 1 л. розводимо сіль і заливаємо шинку. Ставимо в холодильник на 2 год.

Потім зливаємо воду, добре обсушуємо паперовим рушником чи серветками, і натираємо маринадом.

Накриваємо кришкою і залишаємо на ніч в холодильнику.

Потім вливаємо воду 50 мл. і ставимо випікатись шинку при температурі 180 градусів 1,5 год. Протягом випікання поливаємо її маринадом.

Потім дістаємо з духовки. Виймаємо шинку з каструлі, залишаємо охолонути і можемо смакувати.

Раніше ми пропонували спробувати відеорецепт вафельного торта з желе.

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин