Ніжна і соковита: рецепт найсмачнішої домашньої шинки
Така м'ясна закуска підходить і для святкового столу, і для щоденних бутербродів

Рецепт домашньої шинки/Фото: istockphoto
Шинка — смачне доповнення до бутербродів, піци, сирної чи м’ясної тарілки. Її можна їсти як закуску або ласувати як основною стравою. Та в магазинах якість шинки буває дуже сумнівна. Щоб приготувати її самостійно, потрібно лише м’ясо, спеції та трохи часу. Далі розповідаємо, як готується шинка в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- свинна вирізка 1 кг.
- сіль
- вода
Для маринаду
- соєвий соус 40 мл.
- мед 50 г.
- гірчиця в зернах 2 ст.л.
- копчена паприка
- сухий часник
- спеції до мʼяса
Спосіб приготування:
Спершу мʼясо дуже добре миємо і робимо проколи.
У воді 1 л. розводимо сіль і заливаємо шинку. Ставимо в холодильник на 2 год.
Потім зливаємо воду, добре обсушуємо паперовим рушником чи серветками, і натираємо маринадом.
Накриваємо кришкою і залишаємо на ніч в холодильнику.
Потім вливаємо воду 50 мл. і ставимо випікатись шинку при температурі 180 градусів 1,5 год. Протягом випікання поливаємо її маринадом.
Потім дістаємо з духовки. Виймаємо шинку з каструлі, залишаємо охолонути і можемо смакувати.
Раніше ми пропонували спробувати відеорецепт вафельного торта з желе.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!