Ніжний та яскравий смак: рецепт котлет зі сметанним соусом
Їх також відтіняє яскравий грибний смак

Рецепт котлет зі сметанним соусом / Фото: Pixabay
Ці котлетки зі сметанно-грибним соусом ідеально пасують до будь-якого гарніру.
Вам знадобиться:
- 800 г фаршу
- велика цибулина
- сіль та перець на смак
- подрібнена петрушка
Для соусу:
- пів кілограма шампіньйонів
- велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 40 г вершкового масла
- 100 г сметани
- сіль та перець на смак
- столова ложка грибної приправи
Спосіб приготування:
- Спочатку готуємо соус: дрібно нашинкуйте цибулю та часник і обсмажте їх на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин. Тонко наріжте гриби. Додайте їх до сковорідки та смажте 10-15 хвилин до випарування рідини.
- Далі додайте до грибів сметану, сіль, перець та приправу для грибів. Тушкуйте все разом пару хвилин і перелийте в форму для випікання.
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- Для котлет потрібно натерти цибулю на середній терці (можна також пропустити через мʼясорубку або подрібнити блендером), додати фарш. Приправте сіллю та перцем і добре все перемішайте.
- Сформуйте котлети і розмістіть їх в формі для випікання на грибному соусі.
- Покрийте форму фольгою та запікайте 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і випікайте до румʼяності ще 10-15 хвилин.
- Посипте дрібно нарізаною петрушкою перед подачею.
Нещодавно ми ділилися рецептом рисового супу з курячим філе.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні