ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжний та яскравий смак: рецепт котлет зі сметанним соусом

Рецепти 12:58 - 08 квітня 2024

Їх також відтіняє яскравий грибний смак

Ніжний та яскравий смак: рецепт котлет зі сметанним соусом

Рецепт котлет зі сметанним соусом / Фото: Pixabay

Ці котлетки зі сметанно-грибним соусом ідеально пасують до будь-якого гарніру.

Вам знадобиться:

  • 800 г фаршу
  • велика цибулина
  • сіль та перець на смак
  • подрібнена петрушка

Для соусу:

  • пів кілограма шампіньйонів
  • велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 40 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • сіль та перець на смак
  • столова ложка грибної приправи

Спосіб приготування:

  1. Спочатку готуємо соус: дрібно нашинкуйте цибулю та часник і обсмажте їх на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин. Тонко наріжте гриби. Додайте їх до сковорідки та смажте 10-15 хвилин до випарування рідини.
  2. Далі додайте до грибів сметану, сіль, перець та приправу для грибів. Тушкуйте все разом пару хвилин і перелийте в форму для випікання.
  3. Нагрійте духовку до 180 градусів.
  4. Для котлет потрібно натерти цибулю на середній терці (можна також пропустити через мʼясорубку або подрібнити блендером), додати фарш. Приправте сіллю та перцем і добре все перемішайте.
  5. Сформуйте котлети і розмістіть їх в формі для випікання на грибному соусі.
  6. Покрийте форму фольгою та запікайте 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і випікайте до румʼяності ще 10-15 хвилин.
  7. Посипте дрібно нарізаною петрушкою перед подачею.

Нещодавно ми ділилися рецептом рисового супу з курячим філе.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин