ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

6 рецептів піци в домашніх умовах

Рецепти 18:25 - 10 квітня 2024

Зібрали смачні рецепти піци для приготування в домашніх умовах

6 рецептів піци в домашніх умовах

Як приготувати піцу в домашніх умовах: 6 варіантів приготування / Фото: Getty Images

Піца - одна з простих і смачних страв, яка подобається дітям і дорослим. А ще ця страва нам подобається за незліченну кількість варіацій: начинку для піци можна приготувати з м'яса та риби, фруктів і овочів, грибів, сиру. У цій статті ми зібрали рецепти піци з різними начинками.

Піца "Маргарита"

Рецепт піци "Маргарита" / Фото: Getty Images

Та сама піца з сиром, помідорами й апетитним соусом із базиліком - усе, що потрібно для приготування італійської класики.

Інгредієнти:

  • борошно - 300 грамів;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • швидкодіючі дріжджі - 1 чайна ложка;
  • оливкова олія - 2-3 столові ложки;
  • вода - 200 мілілітрів;
  • часник - 1 зубчик;
  • сушений базилік - 1 чайна ложка;
  • томатний соус - 100 мілілітрів;
  • моцарела - 150 грамів;
  • пармезан - 50-70 грамів;
  • помідори - 2 штуки.

Приготування

  1. З'єднайте борошно із сіллю та дріжджами. Додайте 1 ложку олії та теплу воду. Замісіть м'яке тісто.
  2. Накрийте тісто тканинною серветкою або плівкою, залиште при кімнатній температурі, поки готуєте решту.
  3. Пропустіть часник через прес. Змішайте з базиліком і томатним соусом.
  4. Наріжте моцарелу тонкими шматочками. Пармезан дрібно натріть. Помідори наріжте кружечками.
  5. Тісто, що піднялося, злегка помістіть і розділіть на дві однакові частини.
  6. Посипте стіл борошном і розкачайте на ньому половину тіста в тонкий пласт діаметром приблизно 25 сантиметрів. Перекладіть на злегка посипане борошном деко.
  7. Змастіть заготовку половиною соусу і викладіть зверху половину сиру і помідорів, трохи полийте олією. Таким же чином зробіть другу піцу.
  8. Випікайте кожну піцу по 8-10 хвилин за температури 240°С.

Гавайська піца

Рецепт гавайської піци / Фото: Pinterest

Ця піца не кожному припадає до душі. Але любителі міксу шинки, бекону, соковитих ананасів і сирної скоринки точно захочуть самостійно приготувати таку вишуканість.

Інгредієнти:

  • борошно - 240-300 грамів;
  • швидкодіючі дріжджі - 7-10 грамів;
  • сіль - ¾ чайної ложки;
  • цукор - 1,5 чайної ложки;
  • рослинна олія - 3 столові ложки + для змащування;
  • вода - 160 мілілітрів;
  • шинка - 120-150 грамів;
  • бекон - 4 скибочки;
  • консервовані ананаси - 200 грамів;
  • сир - 150 грамів;
  • томатний соус - 3-5 столових ложок.

Приготування

  1. З'єднайте 140 грамів борошна з дріжджами, сіллю та цукром. Влийте олію з теплою водою і гарненько перемішайте.
  2. Поступово додавайте решту борошна, замішуючи м'яке еластичне тісто.
  3. Покладіть тісто в миску, накрийте плівкою або серветкою і залиште на 10 хвилин за кімнатної температури.
  4. Шинку та бекон наріжте невеликими шматочками. Якщо ананаси кільцями, то злегка подрібніть їх. Сир натріть на крупній тертці.
  5. Розподіліть тісто по змащеному маслом деку або формі. Діаметр основи для піци має вийти приблизно 30 сантиметрів.
  6. Змастіть основу соусом. Зверху покладіть шинку, бекон і ананаси, посипте все тертим сиром.
  7. Запікайте 12-15 хвилин за температури 230 °С.

Піца з куркою та грибами

Як зробити піцу з куркою та грибами / Фото: Getty Images

За смаком ця піца нагадує жюльєн завдяки тонкому тісту, ніжному молочному соусу та сирній скоринці. Тож обов'язково спробуйте її зробити.

Інгредієнти:

  • борошно - 250-280 грамів;
  • швидкодіючі дріжджі - 8-10 грамів;
  • сіль - ¾ чайних ложки;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • вода - 160 мілілітрів;
  • оливкова олія - 3 столові ложки;
  • куряче філе - 200 грамів;
  • цибуля - 1 штука;
  • печериці - 100 грамів;
  • рослинна олія - 2 столові ложки;
  • молоко - 150 мілілітрів;
  • борошно - 1 столова ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • сир - 100 грамів.

Приготування

  1. З'єднайте половину борошна з дріжджами, сіллю та цукром. Додайте туди теплу воду з маслом і добре перемішайте.
  2. Поступово засипайте борошно, що залишилося, замішуючи м'яке еластичне тісто.
  3. Покладіть тісто в миску, накрийте серветкою і залиште на 10-15 хвилин за кімнатної температури.
  4. Курку, цибулю та гриби наріжте невеликими шматочками.
  5. Розігрійте на середньому вогні олію в сковороді. Протягом 5 хвилин обсмажте курку. Додайте цибулю з грибами і готуйте все разом ще стільки ж.
  6. Залийте туди ж молоко і, помішуючи, засипте борошно із сіллю та перцем. Готуйте ще 3-5 хвилин до загустіння. Потім остудіть.
  7. Сформуйте з тіста тонкий пласт діаметром до 30 сантиметрів і викладіть на форму або деко.
  8. Зверху рівним шаром викладіть начинку і посипте крупно натертим сиром.
  9. Запікайте приблизно 15 хвилин за температури 200 °С.

Піца "Чотири сири"

Рецепт піци "Чотири сири" / Фото: Pinterest

Знамените поєднання м'якого дріжджового тіста та кількох видів смачного сиру. Радимо щоразу замінювати класичні види сиру на інші, і тоді щоразу піца гратиме для вас новими барвами.

Інгредієнти:

  • борошно - 500 грамів + для посипання;
  • сіль - 1 щіпка;
  • цукор - ½ чайні ложки;
  • сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайні ложки;
  • оливкова олія - 1 столова ложка + для змащування;
  • вода - 320 мілілітрів;
  • горгонзола або дорблю - 100 грамів;
  • пармезан - 50 грамів;
  • емменталь - 120 грамів;
  • моцарела - 250 грамів.

Приготування

  1. Просійте борошно. Насипте на нього сіль з одного боку, а дріжджі та цукор - з іншого. У центрі зробіть заглиблення і налийте олію разом із теплою водою.
  2. Замісіть м'яке еластичне тісто. Скачайте в кулю і трохи змастіть маслом.
  3. Викладіть кулю в миску, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години.
  4. Розділіть тісто на дві частини та розкачайте в тонкі круглі пласти.
  5. Викладіть заготовки на змащені олією дека або у форми.
  6. Горгонзолу розкришіть. Пармезан натріть на дрібній тертці, емменталь - на великій. Моцарелу крупно натріть або наріжте тонкими пластинками.
  7. Змастіть тісто томатним соусом. Зверху розподіліть сири.
  8. Запікайте піци одночасно або по черзі в розігрітій до 230 °С. Духовці приблизно 10-15 хвилин.

Піца з картоплею

Підрум'янений бекон, картопля, сир і сметанний соус - така піца виходить неймовірно смачною.

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 2¼ чайних ложки;
  • цукор - 2 чайні ложки;
  • вода - 240 мілілітрів;
  • борошно - 350-360 грамів;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • оливкова олія - 60 мілілітрів + 2 столові ложки для начинки + для змащування;
  • картопля - 4-5 штук;
  • сметана - 220 грамів;
  • сушений часник - 2 столові ложки;
  • бекон - 5-6 скибочок;
  • сир - 150-200 грамів.

Приготування

  1. Дріжджі змішайте з цукром і залийте теплою водою. Залиште на 5-7 хвилин.
  2. Борошно просійте та з'єднайте з сіллю. Додайте олію і дріжджову суміш, а після замісіть тісто.
  3. Покладіть його в глибоку миску, накрийте тканинною серветкою або плівкою і залиште на годину за кімнатної температури.
  4. Картоплю наріжте невеликими шматочками і за 4-5 хвилин злегка підрум'яньте в сковороді з олією. Трохи посоліть.
  5. Змішайте сметану з часником. Бекон наріжте невеликими шматочками. Сир натріть на крупній тертці.
  6. Викладіть тісто в змащену олією форму або на деко й акуратно руками сформуйте коло діаметром приблизно 30 сантиметрів.
  7. Змастіть основу для піци сметанним соусом, зверху викладіть картоплю і бекон, посипте сиром.
  8. Запікайте піцу приблизно 15-20 хвилин за температури 200°С.

Піца з морепродуктами

Рецепт піци з морепродуктами / Фото: Pinterest

Основна фішка цієї піци - ніжний молочно-сирний соус, який чудово поєднується з креветками, мідіями та іншими морепродуктами.

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 2/3 чайних ложки;
  • вода - 120 мілілітрів;
  • цукор - ¼ чайних ложки;
  • борошно - 150-180 грамів;
  • сіль - ½ чайних ложки;
  • оливкова олія - 1 столова ложка + для змащування;
  • борошно - 20 грамів;
  • сіль - ¼ чайних ложки;
  • перець чорний мелений - ¼ чайних ложки;
  • сушений базилік - 1/2-1 чайна ложка;
  • молоко - 180 мілілітрів;
  • вершкове масло - 20 грамів;
  • твердий сир - 80 грамів;
  • яйце - 1 штука.

Приготування

  1. Змішайте дріжджі з теплою водою та цукор, залиште на 3-5 хвилин.
  2. Просійте борошно та з'єднайте з сіллю. Додайте воду з дріжджами та олію. Замісіть м'яке еластичне тісто.
  3. Злегка змастіть миску олією, викладіть тісто і накрийте зверху плівкою. Залиште на 2-3 години за кімнатної температури.
  4. У розігріту на середньому вогні сковороду насипте борошно, сіль, перець і базилік. Розмішайте і злегка обсмажте, щоб борошно стало золотистим.
  5. Влийте молоко і розмішайте, щоб не залишилося грудок. Перемішайте соус з маслом і з крупно натертим сиром. Зніміть із вогню й остудіть.
  6. Яйце збийте і змішайте з остиглим соусом.
  7. Морський коктейль відваріть у злегка підсоленій воді приблизно 3-5 хвилин. Відкиньте на друшляк і остудіть. Занадто великі шматочки розріжте на частини.
  8. Сформуйте з тіста круглу основу для піци діаметром приблизно 30 сантиметрів.
  9. Викладіть тісто на деко або у форму. Руками злегка розрівняйте у напрямку від центру, щоб на краях вийшло трохи більше тіста.
  10. Змастіть основу соусом. Зверху викладіть морепродукти і посипте крупно натертим сиром.
  11. Запікайте піцу приблизно 15-20 хвилин за температури 200°С.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин