6 рецептів піци в домашніх умовах
Зібрали смачні рецепти піци для приготування в домашніх умовах

Як приготувати піцу в домашніх умовах: 6 варіантів приготування / Фото: Getty Images
Піца - одна з простих і смачних страв, яка подобається дітям і дорослим. А ще ця страва нам подобається за незліченну кількість варіацій: начинку для піци можна приготувати з м'яса та риби, фруктів і овочів, грибів, сиру. У цій статті ми зібрали рецепти піци з різними начинками.
Піца "Маргарита"

Та сама піца з сиром, помідорами й апетитним соусом із базиліком - усе, що потрібно для приготування італійської класики.
Інгредієнти:
- борошно - 300 грамів;
- сіль - 1 чайна ложка;
- швидкодіючі дріжджі - 1 чайна ложка;
- оливкова олія - 2-3 столові ложки;
- вода - 200 мілілітрів;
- часник - 1 зубчик;
- сушений базилік - 1 чайна ложка;
- томатний соус - 100 мілілітрів;
- моцарела - 150 грамів;
- пармезан - 50-70 грамів;
- помідори - 2 штуки.
Приготування
- З'єднайте борошно із сіллю та дріжджами. Додайте 1 ложку олії та теплу воду. Замісіть м'яке тісто.
- Накрийте тісто тканинною серветкою або плівкою, залиште при кімнатній температурі, поки готуєте решту.
- Пропустіть часник через прес. Змішайте з базиліком і томатним соусом.
- Наріжте моцарелу тонкими шматочками. Пармезан дрібно натріть. Помідори наріжте кружечками.
- Тісто, що піднялося, злегка помістіть і розділіть на дві однакові частини.
- Посипте стіл борошном і розкачайте на ньому половину тіста в тонкий пласт діаметром приблизно 25 сантиметрів. Перекладіть на злегка посипане борошном деко.
- Змастіть заготовку половиною соусу і викладіть зверху половину сиру і помідорів, трохи полийте олією. Таким же чином зробіть другу піцу.
- Випікайте кожну піцу по 8-10 хвилин за температури 240°С.
Гавайська піца

Ця піца не кожному припадає до душі. Але любителі міксу шинки, бекону, соковитих ананасів і сирної скоринки точно захочуть самостійно приготувати таку вишуканість.
Інгредієнти:
- борошно - 240-300 грамів;
- швидкодіючі дріжджі - 7-10 грамів;
- сіль - ¾ чайної ложки;
- цукор - 1,5 чайної ложки;
- рослинна олія - 3 столові ложки + для змащування;
- вода - 160 мілілітрів;
- шинка - 120-150 грамів;
- бекон - 4 скибочки;
- консервовані ананаси - 200 грамів;
- сир - 150 грамів;
- томатний соус - 3-5 столових ложок.
Приготування
- З'єднайте 140 грамів борошна з дріжджами, сіллю та цукром. Влийте олію з теплою водою і гарненько перемішайте.
- Поступово додавайте решту борошна, замішуючи м'яке еластичне тісто.
- Покладіть тісто в миску, накрийте плівкою або серветкою і залиште на 10 хвилин за кімнатної температури.
- Шинку та бекон наріжте невеликими шматочками. Якщо ананаси кільцями, то злегка подрібніть їх. Сир натріть на крупній тертці.
- Розподіліть тісто по змащеному маслом деку або формі. Діаметр основи для піци має вийти приблизно 30 сантиметрів.
- Змастіть основу соусом. Зверху покладіть шинку, бекон і ананаси, посипте все тертим сиром.
- Запікайте 12-15 хвилин за температури 230 °С.
Піца з куркою та грибами

За смаком ця піца нагадує жюльєн завдяки тонкому тісту, ніжному молочному соусу та сирній скоринці. Тож обов'язково спробуйте її зробити.
Інгредієнти:
- борошно - 250-280 грамів;
- швидкодіючі дріжджі - 8-10 грамів;
- сіль - ¾ чайних ложки;
- цукор - 1 чайна ложка;
- вода - 160 мілілітрів;
- оливкова олія - 3 столові ложки;
- куряче філе - 200 грамів;
- цибуля - 1 штука;
- печериці - 100 грамів;
- рослинна олія - 2 столові ложки;
- молоко - 150 мілілітрів;
- борошно - 1 столова ложка;
- сіль, перець - за смаком;
- сир - 100 грамів.
Приготування
- З'єднайте половину борошна з дріжджами, сіллю та цукром. Додайте туди теплу воду з маслом і добре перемішайте.
- Поступово засипайте борошно, що залишилося, замішуючи м'яке еластичне тісто.
- Покладіть тісто в миску, накрийте серветкою і залиште на 10-15 хвилин за кімнатної температури.
- Курку, цибулю та гриби наріжте невеликими шматочками.
- Розігрійте на середньому вогні олію в сковороді. Протягом 5 хвилин обсмажте курку. Додайте цибулю з грибами і готуйте все разом ще стільки ж.
- Залийте туди ж молоко і, помішуючи, засипте борошно із сіллю та перцем. Готуйте ще 3-5 хвилин до загустіння. Потім остудіть.
- Сформуйте з тіста тонкий пласт діаметром до 30 сантиметрів і викладіть на форму або деко.
- Зверху рівним шаром викладіть начинку і посипте крупно натертим сиром.
- Запікайте приблизно 15 хвилин за температури 200 °С.
Піца "Чотири сири"

Знамените поєднання м'якого дріжджового тіста та кількох видів смачного сиру. Радимо щоразу замінювати класичні види сиру на інші, і тоді щоразу піца гратиме для вас новими барвами.
Інгредієнти:
- борошно - 500 грамів + для посипання;
- сіль - 1 щіпка;
- цукор - ½ чайні ложки;
- сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайні ложки;
- оливкова олія - 1 столова ложка + для змащування;
- вода - 320 мілілітрів;
- горгонзола або дорблю - 100 грамів;
- пармезан - 50 грамів;
- емменталь - 120 грамів;
- моцарела - 250 грамів.
Приготування
- Просійте борошно. Насипте на нього сіль з одного боку, а дріжджі та цукор - з іншого. У центрі зробіть заглиблення і налийте олію разом із теплою водою.
- Замісіть м'яке еластичне тісто. Скачайте в кулю і трохи змастіть маслом.
- Викладіть кулю в миску, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години.
- Розділіть тісто на дві частини та розкачайте в тонкі круглі пласти.
- Викладіть заготовки на змащені олією дека або у форми.
- Горгонзолу розкришіть. Пармезан натріть на дрібній тертці, емменталь - на великій. Моцарелу крупно натріть або наріжте тонкими пластинками.
- Змастіть тісто томатним соусом. Зверху розподіліть сири.
- Запікайте піци одночасно або по черзі в розігрітій до 230 °С. Духовці приблизно 10-15 хвилин.
Піца з картоплею
Підрум'янений бекон, картопля, сир і сметанний соус - така піца виходить неймовірно смачною.
Інгредієнти:
- сухі дріжджі - 2¼ чайних ложки;
- цукор - 2 чайні ложки;
- вода - 240 мілілітрів;
- борошно - 350-360 грамів;
- сіль - 1 чайна ложка;
- оливкова олія - 60 мілілітрів + 2 столові ложки для начинки + для змащування;
- картопля - 4-5 штук;
- сметана - 220 грамів;
- сушений часник - 2 столові ложки;
- бекон - 5-6 скибочок;
- сир - 150-200 грамів.
Приготування
- Дріжджі змішайте з цукром і залийте теплою водою. Залиште на 5-7 хвилин.
- Борошно просійте та з'єднайте з сіллю. Додайте олію і дріжджову суміш, а після замісіть тісто.
- Покладіть його в глибоку миску, накрийте тканинною серветкою або плівкою і залиште на годину за кімнатної температури.
- Картоплю наріжте невеликими шматочками і за 4-5 хвилин злегка підрум'яньте в сковороді з олією. Трохи посоліть.
- Змішайте сметану з часником. Бекон наріжте невеликими шматочками. Сир натріть на крупній тертці.
- Викладіть тісто в змащену олією форму або на деко й акуратно руками сформуйте коло діаметром приблизно 30 сантиметрів.
- Змастіть основу для піци сметанним соусом, зверху викладіть картоплю і бекон, посипте сиром.
- Запікайте піцу приблизно 15-20 хвилин за температури 200°С.
Піца з морепродуктами

Основна фішка цієї піци - ніжний молочно-сирний соус, який чудово поєднується з креветками, мідіями та іншими морепродуктами.
Інгредієнти:
- сухі дріжджі - 2/3 чайних ложки;
- вода - 120 мілілітрів;
- цукор - ¼ чайних ложки;
- борошно - 150-180 грамів;
- сіль - ½ чайних ложки;
- оливкова олія - 1 столова ложка + для змащування;
- борошно - 20 грамів;
- сіль - ¼ чайних ложки;
- перець чорний мелений - ¼ чайних ложки;
- сушений базилік - 1/2-1 чайна ложка;
- молоко - 180 мілілітрів;
- вершкове масло - 20 грамів;
- твердий сир - 80 грамів;
- яйце - 1 штука.
Приготування
- Змішайте дріжджі з теплою водою та цукор, залиште на 3-5 хвилин.
- Просійте борошно та з'єднайте з сіллю. Додайте воду з дріжджами та олію. Замісіть м'яке еластичне тісто.
- Злегка змастіть миску олією, викладіть тісто і накрийте зверху плівкою. Залиште на 2-3 години за кімнатної температури.
- У розігріту на середньому вогні сковороду насипте борошно, сіль, перець і базилік. Розмішайте і злегка обсмажте, щоб борошно стало золотистим.
- Влийте молоко і розмішайте, щоб не залишилося грудок. Перемішайте соус з маслом і з крупно натертим сиром. Зніміть із вогню й остудіть.
- Яйце збийте і змішайте з остиглим соусом.
- Морський коктейль відваріть у злегка підсоленій воді приблизно 3-5 хвилин. Відкиньте на друшляк і остудіть. Занадто великі шматочки розріжте на частини.
- Сформуйте з тіста круглу основу для піци діаметром приблизно 30 сантиметрів.
- Викладіть тісто на деко або у форму. Руками злегка розрівняйте у напрямку від центру, щоб на краях вийшло трохи більше тіста.
- Змастіть основу соусом. Зверху викладіть морепродукти і посипте крупно натертим сиром.
- Запікайте піцу приблизно 15-20 хвилин за температури 200°С.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!