Ніби зі шкільного обіду: рецепт ностальгічної мініпіци
Це не про класичну італійську тонку піцу

Рецепт шкільної піци / Фото: Pixabay
Пухке тісто та соус з кетчупу та майонезу. Цей рецепт мініпіци дозволить вам поринути у шкільні або студентські роки, тож, якщо у вас ностальгічний настрій, спробуйте її приготувати.
Вам знадобиться:
Для тіста:
- 230 г теплої води
- 450 г борошна
- 20 г живих дріжджів
- чайна ложка цукру
- 4 столових ложки олії
- чайна ложка солі
Для начинки:
- кетчуп
- майонез
- кукурудза
- маринований огірок
- помідори
- варені та мисливські сосиски
- сир
Спосіб приготування:
- У миску насипте 400 г борошна та зробіть у центрі ямку. У неї розкришіть дріжджі, додайте цукор і влийте половину води. Зверху притрусіть невеликою кількістю борошна та залиште на 10 хвилин.
- Додайте олію, сіль та залишок води. Почніть вимішувати тісто в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхню, притрушену залишком борошна.
- Змажте миску олією, покладіть у неї тісто, накрийте плівкою й залиште на пів години. Після помніть та залиште ще на пів години. Духовку розігрійте до 200 градусів.
- Тісто розділіть на 5-6 рівних частин. Сформуйте круглі піци. Змастіть їх кетчупом та майонезом, викладіть начинку та притрусіть сиром.
- Випікайте 10-12 хвилин. Піца має гарно піднятися та підрум'янитися.
Нещодавно ми ділилися рецептом курячих бомбочок.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні