Смачний перекус, якого попросять ще: булочки з шинкою та сиром
Покроковий відеорецепт допоможе швидко приготувати булочки

Булочки з шинкою та сиром / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Ці булочки з сиром та шинкою стануть улюбленим перекусом. Готувати будемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Опара:
- 0,5 скл теплого молока
- 1 ст л цукру
- 35 г дріжджів
- 2 ст л борошна
Тісто:
- 0,5 скл теплого молока
- 40 мл олії
- 0,5 ч л солі
- 1 ст л цукру
- опара
- 470 - 500 г борошна
Начинка:
- 40-50 г вершкового масла
- 200 г сиру
- 200 г шинки/вареної ковбаси
Приготування:
- Для опари до теплого молока додаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо, додаємо борошно, ще раз перемішуємо і накриваємо рушничком. Залишаємо в теплому місці піднятися хвилин 15—20.
- До теплого молока додаємо олію, цукор, сіль, перемішуємо і вводимо опару. У декілька етапів просіюємо борошно і замішуємо тісто.
- Вимішуємо тісто на столі 5 - 7 хвилин. Перекладаємо в змащену олією миску, накриваємо плівкою, рушником І залишаємо в теплому місці піднятися приблизно 1 годину. Тісто має збільшитись об’ємі у 2 - 3 рази.
- Піднявшишся тісто обминаємо, розкачуємо в прямокутник товщиною приблизно 5-7 міліметрів і змащуємо розм’якшеним вершковим маслом.
- Зверху рівномірно розподіляємо начинку і складаємо тісто втричі. Притискаємо руками і розрізаємо на 12 рівних смужок завширшки приблизно 3 сантиметри.
- Кожну смужку скорочуємо спиралькою, перекладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо піднятися хвилин 20 - 30. Змащуємо булочки жовтком змішаним з 1 столовою ложкою води і посипаємо кунжутом.
- Випікаємо приблизно 18-20 хвилин при температурі 180 °.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом лосося у вершковому соусі: ніжна страва за 30 хвилин.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні