ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачний перекус, якого попросять ще: булочки з шинкою та сиром

Рецепти 19:30 - 14 квітня 2024

Покроковий відеорецепт допоможе швидко приготувати булочки

Булочки з шинкою та сиром /

Булочки з шинкою та сиром / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Ці булочки з сиром та шинкою стануть улюбленим перекусом. Готувати будемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.

Опара:

  • 0,5 скл теплого молока
  • 1 ст л цукру
  • 35 г дріжджів
  • 2 ст л борошна

Тісто:

  • 0,5 скл теплого молока
  • 40 мл олії
  • 0,5 ч л солі
  • 1 ст л цукру
  • опара
  • 470 - 500 г борошна

Начинка:

  • 40-50 г вершкового масла
  • 200 г сиру
  • 200 г шинки/вареної ковбаси

Приготування:

  1. Для опари до теплого молока додаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо, додаємо борошно, ще раз перемішуємо і накриваємо рушничком. Залишаємо в теплому місці піднятися хвилин 15—20.
  2. До теплого молока додаємо олію, цукор, сіль, перемішуємо і вводимо опару. У декілька етапів просіюємо борошно і замішуємо тісто.
  3. Вимішуємо тісто на столі 5 - 7 хвилин. Перекладаємо в змащену олією миску, накриваємо плівкою, рушником І залишаємо в теплому місці піднятися приблизно 1 годину. Тісто має збільшитись об’ємі у 2 - 3 рази.
  4. Піднявшишся тісто обминаємо, розкачуємо в прямокутник товщиною приблизно 5-7 міліметрів і змащуємо розм’якшеним вершковим маслом.
  5. Зверху рівномірно розподіляємо начинку і складаємо тісто втричі. Притискаємо руками і розрізаємо на 12 рівних смужок завширшки приблизно 3 сантиметри.
  6. Кожну смужку скорочуємо спиралькою, перекладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо піднятися хвилин 20 - 30. Змащуємо булочки жовтком змішаним з 1 столовою ложкою води і посипаємо кунжутом.
  7. Випікаємо приблизно 18-20 хвилин при температурі 180 °.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом лосося у вершковому соусі: ніжна страва за 30 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин