Пікантний та ароматний: здивуйте рідних маринованим оселедцем у гірчичному соусі
Закуска підійде і для святкового столу, і для повсякденного меню

Маринований оселедець у гірчичному соусі/Фото: man_darinka.food
Якщо ви любите малосольний оселедець, але хочете спробувати щось нове, приготуйте його за цим рецептом. Маринований оселедець у гірчичному соусі виходить неймовірно смачним, соковитим і ароматним. Ніжний соус огортає кожен шматочок риби, надаючи їй пікантного смаку і приголомшливого аромату.
Закуска підійде і для святкового столу, і для повсякденного меню. У цьому маринаді риба може зберігатися кілька днів, тому закуску можна приготувати про запас. До маринованого оселедця ідеально підійде картопляне пюре, смажені чи запечені шматочками овочі. Та й на скибочці свіжого хліба така рибка просто ідеальна!
Інгредієнти:
- свіжоморожений оселедець – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля – 100 г;
- гірчиця в зернах – 50 г;
- гірчиця гостра – 30 г;
- рослинна олія – 100 мл;
- столовий оцет 9% – 30 мл;
- мед – 1 ст. л;
- сіль – 1 ч. л;
- мелена куркума – 0,5 ч. л;
- кріп – 2-3 гілочки;
- зелена цибуля – 2-3 пера.
Приготування:
1. Свіжоморожений оселедець розморозимо на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Помиємо рибу, відріжемо в неї голову, хвіст і плавці. Видалимо нутрощі, акуратно знімемо шкіру з риби, рухаючись від хвоста до голови. Відділимо філе оселедця від хребта, видалимо кістки, що залишилися. Поріжемо філе на порційні шматочки.
2. У глибокому посуді з'єднаємо 2 види гірчиці, олію без запаху і столовий 9% оцет.
3. Ріпчасту цибулю очистимо, поріжемо тонкими півкільцями. Пір'я зеленої цибулі помиємо, поріжемо кільцями. Додамо 2 види цибулі в маринад. Свіжий кріп помиємо, обсушимо, дрібно нашаткуємо разом з гілочками, додамо до решти інгредієнтів. Всиплемо в маринад сіль та мелену куркуму. Ретельно перемішаємо інгредієнти, щоб крупинки солі повністю розчинилися.
4. Додамо шматочки оселедця в готовий гірчичний соус.
5. Акуратно перемішаємо інгредієнти, щоб риба повністю вкрилася маринадом. Накриємо посуд герметичною кришкою або харчовою плівкою, відправимо закуску на полицю холодильника щонайменше на 8 годин. Я залишала оселедець на ніч.
6. Через зазначений час ароматний і ніжний оселедець буде готовий. Подаватимемо його разом із гірчичним соусом з улюбленим гарніром з картоплі. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт пухкої паски на вершках.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!