Коли немає часу на випічку пасочок: готуємо великодній кекс з родзинками
Покроковий відеорецепт неймовірно ніжного великоднього кексу

Великодній кекс з родзинками / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Зовсім скоро Великдень, саме час поповнити святкове меню. Приготуємо великодній кекс з родзинками за допомогою фудблогера Іриски Дімітрової.
Інгредієнти:
- 150 г вершкового масла (82%)
- 150 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 0,25 ч л солі
- 4 яйця
- 130 г сметани
- 250 г борошна
- 30 г крохмалю кукурудзяного або картопляного
- 0,25 ч л соди
- 12 г розпушувача
- 160 г родзинок yamuna
- цедра одного лимона
Глазур:
- 0,5 ч л желатина+1 ст л води
- 100 г цукрової пудри
- 25 г води
- 1 ч л соку лимона
Приготування:
- М’яке вершкове масло поєднуємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Збиваємо кілька хвилин до утворення пишної білої маси (3-4 хв). Поступово по одному вводимо яйця кімнатної температури, кожного разу добре збиваючи. Додаємо сметану і перемішуємо.
- До борошна додаємо крохмаль, соду і розпушувач. Перемішуємо і у два етапи вводимо цю масу в тісто, перемішуючи до однорідності.
- Родзинки заливаємо окропом на кілька хвилин, воду зливаємо і просушуємо родзинки за допомогою паперового рушничка. Вводимо в тісто родзинки і цедру лимона і перекладаємо у форму, змащену олією.
- Розрівнюємо і випікаємо при температурі 160 ° в приблизно 60 хв. Готовність обов’язково перевіряємо дерев’яною шпажкою (вона має бути сухою). У мене пішла 1 година і 10 хвилин. Час випікання може бути більше або менше, в залежності від вашої духовки, а також від форми, в якій ви будете готувати.
- Залишаємо кекс в формі на 10 — 15 хвилин. Потім виймаємо з форми і даємо повністю охолонути, це важливо!
- Для глазурі желатин заливаємо водою і даємо набухнути. В сотейнику змішуємо цукрову пудру, воду і лимонний сік. На середньому вогні доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо набухший желатин, перемішуємо до розчинення і збиваємо міксером приблизно 2-3 хвилини. Глазур має стати білою, але не дуже густою. Прикрашаємо кекс глазурʼю і кондитерською посипкою.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом апетитних пончиків з нутелою.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні