ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Коли немає часу на випічку пасочок: готуємо великодній кекс з родзинками

Рецепти 15:00 - 20 квітня 2024

Покроковий відеорецепт неймовірно ніжного великоднього кексу

Великодній кекс з родзинками

Великодній кекс з родзинками / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Зовсім скоро Великдень, саме час поповнити святкове меню. Приготуємо великодній кекс з родзинками за допомогою фудблогера Іриски Дімітрової.

Інгредієнти:

  • 150 г вершкового масла (82%)
  • 150 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 0,25 ч л солі
  • 4 яйця
  • 130 г сметани
  • 250 г борошна
  • 30 г крохмалю кукурудзяного або картопляного
  • 0,25 ч л соди
  • 12 г розпушувача
  • 160 г родзинок yamuna
  • цедра одного лимона

Глазур:

  • 0,5 ч л желатина+1 ст л води
  • 100 г цукрової пудри
  • 25 г води
  • 1 ч л соку лимона

Приготування:

  1. М’яке вершкове масло поєднуємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Збиваємо кілька хвилин до утворення пишної білої маси (3-4 хв). Поступово по одному вводимо яйця кімнатної температури, кожного разу добре збиваючи. Додаємо сметану і перемішуємо.
  2. До борошна додаємо крохмаль, соду і розпушувач. Перемішуємо і у два етапи вводимо цю масу в тісто, перемішуючи до однорідності.
  3. Родзинки заливаємо окропом на кілька хвилин, воду зливаємо і просушуємо родзинки за допомогою паперового рушничка. Вводимо в тісто родзинки і цедру лимона і перекладаємо у форму, змащену олією.
  4. Розрівнюємо і випікаємо при температурі 160 ° в приблизно 60 хв. Готовність обов’язково перевіряємо дерев’яною шпажкою (вона має бути сухою). У мене пішла 1 година і 10 хвилин. Час випікання може бути більше або менше, в залежності від вашої духовки, а також від форми, в якій ви будете готувати.
  5. Залишаємо кекс в формі на 10 — 15 хвилин. Потім виймаємо з форми і даємо повністю охолонути, це важливо!
  6. Для глазурі желатин заливаємо водою і даємо набухнути. В сотейнику змішуємо цукрову пудру, воду і лимонний сік. На середньому вогні доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо набухший желатин, перемішуємо до розчинення і збиваємо міксером приблизно 2-3 хвилини. Глазур має стати білою, але не дуже густою. Прикрашаємо кекс глазурʼю і кондитерською посипкою.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом апетитних пончиків з нутелою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин