Пончики-хот-доги: ідеальна випічка для будь-якого випадку
Здивуйте своїх близьких

Оригінальні пончики/Фото: скрін з рецепта emiliya.yevtushenko
Здивуйте своїх близьких оригінальною та дуже смачною випічкою! Ці пончики у формі хот-догів неодмінно підкорять ваші серця з першого шматочка.
Інгредієнти:
- 1 яйце.
- 160 мл теплого молока.
- 6 г сухих дріжджів.
- 50 г цукру.
- 350 г борошна.
- Дрібка солі.
- 40 г вершкового масла кімнатної температури.
- 150 г маскарпоне.
- 100 мл вершків 33%.
- 100 г цукру або цукрової пудри.
Приготування:
- Дріжджова опара: Змішайте дріжджі, тепле молоко, цукор і 2 ст. л. борошна. Накрийте ємність рушником і залиште в теплому місці до появи пишної шапки (приблизно 15-20 хвилин).
- Тісто: Додайте до опари решту інгредієнтів для тіста і добре вимісіть. Тісто має бути м'яким та еластичним. Накрийте його рушником і залиште у теплому місці на 1 годину, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.
- Формування пончиків: Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см. За допомогою ножа або формочки виріжте прямокутники зі сторонами 10х5 см. Зробіть на одному кінці кожного прямокутника поздовжній надріз, не доходячи до краю.
- Смаження: Розігрійте олію в глибокій сковороді. Обережно опустіть пончики в олію і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
- Крем: Збийте маскарпоне, вершки та цукор до стійкої маси.
- Наповнення пончиків: Готові пончики викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Коли вони трохи охолонуть, розріжте їх по надрізу, не доходячи до кінця. Наповніть кожен пончик кремом і за бажанням посипте цукровою пудрою.
Для більш насиченого смаку крему можна додати ложку какао-порошку або ванільний екстракт. Також можна зробити шоколадну глазур, розтопивши темний шоколад з вершковим маслом.
Готові пончики можна зберігати в холодильнику до 2 днів.
Спробуйте приготувати французький тост.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні