Ваш ідеальний сніданок: рецепт крок-мадам та крок-месьє
Варто спробувати приготувати

Рецепт крок-мадам та крок-месьє / Фото: Freepik
Пропонуємо рецепт відомої французької канапки, яку кожен легко зможе приготувати вдома. Головною відмінністю крок-мадам від крок-месьє є яєчня, яку кладуть (у випадку з Мадам) або не кладуть зверху.
Вам знадобиться:
- 8 шматочків білого хліба
- 4 шматочки шинки
- 8 шматочків сиру слайсами
- 50 г тертого твердого сиру
- гірчиця
- 2 яйця (для крок-мадам)
- масло для обсмажування
Соус Бешамель:
- 15 г вершкового масла
- 15 г борошно
- 150 мл молока
- сіль, мелений перець та мускатний горіх на смак
Спосіб приготування:
- Спочатку приготуйте Бешамель. Для цього в каструлі розтопіть масло та обсмажте на ньому борошно протягом 1-2 хвилин. Влийте молоко і варіть, постійно помішуючи, до загущення. Варіть на середньо-низькому нагріві. У кінці додайте сіль, перець, мускатний горіх та перемішайте.
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- З однієї сторони змастіть хліб гірчицею і викладіть у форму для випікання або деко гірчицею до верху. Потім покладіть порізаний сир, шинку, тертий сир і ще один шматочок хліба, намазаний гірчицею, гірчицею до начинки.
- Зверху змістіть соусом Бешамель і викладіть тертий сир. Ставте випікатись на 10-15 хвилин.
- Поки канапки випікаються, смажте яйця на вершковому маслі. Жовток треба залишити рідким.
- Викладіть канапки на тарілку. Зверху викладіть яєчню.
Нещодавно ми рецептом шоколадних яєць до Великодня.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні