Волога та неймовірно пухка: рецепт смачної паски
Ця паска готується без вимішування руками

В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця/Фото: кадр з відео
Варто вже задуматися над тим, як спекти смачну паску. Адже ніщо не зрівняється з власноруч спеченим десертом. Українська блогерка поділилася рецептом неймовірно смачної та пухкої паски.
Випічка виходить трохи вологою всередині, ніжною, смачною і ароматною. Приготована за цим рецептом, паска довго залишається м'якою, і ви зможете насолоджуватися випічкою кілька днів.
Рецепт паски: інгредієнти
Опара:
- молоко 160 мл
- борошно 6 ст. л. від загальної кількості
- свіжі дріжджі
- цукор 1 ст. л.
Тісто:
- загальна кількість борошна 500 гр
- цукор 180 гр
- мед 1 ст. л.
- сіль 0,5 ч. л.
- яйця 2 шт
- яєчні жовтки 3 шт
- вершкове масло 170 гр 82%
- апельсин, лимон 1 шт цедра
- цукати чи сухофрукти 180 гр
- гаряча вода
- коньяк 60 мл
Спосіб приготування паски:
- Викласти вершкове масло з холодильника.
- Робимо опару: в тепле молоко додати 1 ст. л. цукру, дріжджі, борошно 6 ст. л (повинно бути як густа сметана) перемішати, накрити. Відставити у тепле місце. 15 хв.
- В окремій мисці зʼєднати : борошно, цукор, сіль, мед, яйця, жовтки і почати збивати міксером (насадки потрібні як на відео) якщо вимішувати важко, додайте 4-5 ст. л. апельсинового соку. Коли все стане однорідним, додати опару. Перемішати міксером до однорідності знову.
- Вершкове масло розділити на шматочки і додавати поетапно, після кожного шматочка вимішувати міксером (цей процес важливій, від нього залежить структура тіста).
- Додати цедру лимона і апельсину (або на вибір), додати цукати (злити з них рідину і трошки просушити серветкою) Перемішати лопаткою. Накрити миску і відставити у тепле місце на 2 години.
- Дістаємо тісто і розкладаємо тісто по формочкам десь на половину форми (руки краще змастити олією, бо тісто досить липке).
- Духовку розігріти до 50 градусів на декілька хв і поставити туди пасочки, там вони будуть рости (1 годину точно) і вже звідти їх не виймати.
- Включити духовку на 180 градусів 30 хв якщо через 10 хв верх пасочок готовий, то температуру зменшити до 170 градусів і готувати далі.
Це надзвичайна глазур на паску яка не липне, та не кришиться і без білків. Нереально смачна та проста в приготуванні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні