ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Волога та неймовірно пухка: рецепт смачної паски

Рецепти 15:10 - 24 квітня 2024

Ця паска готується без вимішування руками

В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця/Фото: кадр з відео

В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця/Фото: кадр з відео

Варто вже задуматися над тим, як спекти смачну паску. Адже ніщо не зрівняється з власноруч спеченим десертом. Українська блогерка поділилася рецептом неймовірно смачної та пухкої паски.

Випічка виходить трохи вологою всередині, ніжною, смачною і ароматною. Приготована за цим рецептом, паска довго залишається м'якою, і ви зможете насолоджуватися випічкою кілька днів.

Рецепт паски: інгредієнти

Опара:

  • молоко 160 мл
  • борошно 6 ст. л. від загальної кількості
  • свіжі дріжджі
  • цукор 1 ст. л.

Тісто:

  • загальна кількість борошна 500 гр
  • цукор 180 гр
  • мед 1 ст. л.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • яйця 2 шт
  • яєчні жовтки 3 шт
  • вершкове масло 170 гр 82%
  • апельсин, лимон 1 шт цедра
  • цукати чи сухофрукти 180 гр
  • гаряча вода
  • коньяк 60 мл

Спосіб приготування паски:

  1. Викласти вершкове масло з холодильника.
  2. Робимо опару: в тепле молоко додати 1 ст. л. цукру, дріжджі, борошно 6 ст. л (повинно бути як густа сметана) перемішати, накрити. Відставити у тепле місце. 15 хв.
  3. В окремій мисці зʼєднати : борошно, цукор, сіль, мед, яйця, жовтки і почати збивати міксером (насадки потрібні як на відео) якщо вимішувати важко, додайте 4-5 ст. л. апельсинового соку. Коли все стане однорідним, додати опару. Перемішати міксером до однорідності знову.
  4. Вершкове масло розділити на шматочки і додавати поетапно, після кожного шматочка вимішувати міксером (цей процес важливій, від нього залежить структура тіста).
  5. Додати цедру лимона і апельсину (або на вибір), додати цукати (злити з них рідину і трошки просушити серветкою) Перемішати лопаткою. Накрити миску і відставити у тепле місце на 2 години.
  6. Дістаємо тісто і розкладаємо тісто по формочкам десь на половину форми (руки краще змастити олією, бо тісто досить липке).
  7. Духовку розігріти до 50 градусів на декілька хв і поставити туди пасочки, там вони будуть рости (1 годину точно) і вже звідти їх не виймати.
  8. Включити духовку на 180 градусів 30 хв якщо через 10 хв верх пасочок готовий, то температуру зменшити до 170 градусів і готувати далі.

Це надзвичайна глазур на паску яка не липне, та не кришиться і без білків. Нереально смачна та проста в приготуванні.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин