Неймовірно смачна та яскрава: рецепт сирної паски з маком та вишнями
Така паска точно вийде вдалою, все, що потрібно зробити – вибрати смачний сир

Оригінальна сирна паска з маком: як правильно приготувати смачне частування/Фото: кадр з відео
Деякі з нас віддають перевагу пишним паскам з дріжджового тіста, тоді як інші обирають сирні. Останні є ідеальним вибором для тих, хто не є великим шанувальником борошняних виробів, або просто бажає спробувати щось нове на Великдень.
Якщо ви любите сирну паску, зберігайте оригінальний рецепт великодньої страви. Крім неймовірного смаку, ця паска має красивий рожевий колір, який досягається за допомоги вишні.
Рецепт сирної паски з маком та вишнями: інгредієнти
- 500 г кисломолочного сиру 5-9%
- 100 г сметани 20%
- 100 г вершкового масла 82,5%
- 200 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
- 150 г заморожених вишень
- 50 г цукру
- 20 г крохмалю + 35 г води
- 50 г маку
Спосіб приготування сирної паски з маком та вишнями:
- Промитий мак заливаємо кипʼятком та проварюємо на середньому вогні приблизно 20 хв. Тоді через сито зливаємо всю воду і залишаємо мак до охолодження.
- Тим часом до заморожених вишень додаємо цукор та варимо допоки вишні не розморозяться. Далі додаємо крохмаль змішаний з водою та постійно помішуючи варимо до загущення і охолоджуємо.
- До кисломолочного сиру додаємо цукрову пудру, сметану, мʼяке вершкове масло, цукор, ванільний цукор та пробиваємо блендером до однорідності.
- Розділяємо масу на дві частини. До першої додаємо вишневу начинку і пробиваємо блендером до однорідності , а до другої мак і ретельно перемішуємо.
- Форму застеляємо марлею, викладаємо на дно вишневу масу і змащуємо неї боки. Всередину кладемо всю макову масу і зверху знову вишневу.
- Загортаємо марлею, зверху кладемо грузик і відправляємо в холодильник на ніч.
- Тоді форму і марлю акуратно знімаємо та прикрашаємо за бажанням вишневим джемом і вишнями.
- Зберігаємо в холодильнику, адже в теплі почне втрачати свою форму.
Це надзвичайна глазур на паску яка не липне, та не кришиться і без білків. Нереально смачна та проста в приготуванні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!