Чізкейк Нью-Йорк з Oreo та полуницею: класика із сучасною ноткою
Десерт, який зачаровує з кожним шматочком

Нью-Йоркський чізкейк/Фото: Bing
Нью-Йоркський чізкейк — це класичний десерт, який з'явився на початку 20 століття в США. Існує багато теорій про його походження, але найпопулярніша стверджує, що він був винайдений в ресторані "Cheesecake Factory" в Нью-Йорку. Чізкейк з Oreo з'явився трохи пізніше, коли печиво Oreo стало популярним у 1920-х роках. Поєднання вершкового чізкейку з хрустким печивом Oreo та свіжою полуницею швидко стало фаворитом серед любителів десертів.
Інгредієнти:
- 200 г печива до чаю.
- 150 г печива Oreo.
- 170 г розтопленого вершкового масла.
- 400 г сиру маскарпоне.
- 200 мл вершків 33% (можна 20%).
- 130 г цукру.
- 10 г ванільного цукру.
- 4 яйця.
- 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
- Основа. Подрібніть печиво в блендері (так швидше) і змішайте з розтопленим маслом. Викладіть суміш у форму для випічки та поставте в холодильник, поки готуєте начинку.
- Начинка. Змішайте в блендері сир маскарпоне, вершки, цукор, ванільний цукор, крохмаль і яйця. Яйця краще додавати по одному в кінці.
- Випічка. Викладіть начинку на охолоджену основу. Загорніть форму для випічки фольгою з усіх боків, поставте на деко, налийте гарячу воду на 1/3 (створюючи парову баню, щоб чізкейк був ніжним і не тріскав). Випікайте в розігрітій до 140-130°C духовці протягом 2 годин.
- Охолодження. Дайте чізкейку охолонути в духовці з відкритими дверцятами протягом 1 години, потім повністю охолодіть в холодильнику (мінімум 4 години).
- Прикраса. За бажанням, перед подачею прикрасьте чізкейк свіжою полуницею, шоколадним соусом або тертим шоколадом.
Ви можете використовувати інші види печива для основи. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, ви можете замінити його такою ж кількістю борошна.
Спробуйте приготувати смачний та швидкий сніданок з авокадо та лососем.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!