ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт паски від Лілії Цвіт: із шоколадною начинкою та апетитною глазур'ю

Рецепти 14:55 - 29 квітня 2024

Кулірна майстриня представила несподіваний рецепт, який перетворює звичайну пасочку на дивовижний десерт

Покроковий рецепт паски від Лілії Цвіт / Фото: Freepik

Покроковий рецепт паски від Лілії Цвіт / Фото: Freepik

Рецепт паски від Лілії Цвіт може спершу здатися вельми трудомістким і витратним у часі, але неймовірний результат безперечно вартий зусиль на приготування великодньої випічки.

Якщо ви хочете злегка відійти від укорінених традицій і випробувати новий рецепт на Великдень, тоді вивчіть цей варіант від досвідченої господині, яка не тільки докладно перерахувала необхідні продукти, а й покроково описала метод приготування.

Інгредієнти

Для опари:

  • Молоко — 500 мл;
  • Дріжджі сухі — 15 г;
  • Цукор — 1 ст.л;
  • Борошно — 8 ст.л.

Для тіста:

  • Опара;
  • Яйця — 2 шт;
  • Цукор — 160 г;
  • Цукор ванільний — 10 г;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Борошно — 1 кг;
  • Куркума — 1/4 ч.л;
  • Родзинки — 100 г;
  • Цедра — 1 ч.л.

Для начинки:

  • Шоколадна паста — 150 г.

Для глазурі:

  • Чорний шоколад — 100 г;
  • Вершки 33% — 80 мл;
  • Мигдальні пластівці — 20 г.

Рецепт паски від Лілії Цвіт

  1. Розведіть у теплому молоці дріжджі, цукор і розмішайте до розчинення, після чого додайте 8 столових ложок борошна і ретельно перемішайте вінчиком. Накрийте і залиште в теплому місці на 1 годину.
  2. Далі додайте яйця, цукор, трохи куркуми, топлене масло і ще раз усе перемішайте. Порціями додавайте борошно і розпочинайте замішування.
  3. Викладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником або харчовою плівкою. Залиште приблизно на 2 години в теплому місці, щоб воно збільшилося в кілька разів.
  4. Додайте промиті родзинки та цедру, а потім викладіть у формочки для випікання. У центрі кожної пасочки потрібно зробити отвір, щоб тісто рівномірно підходило. Накрийте їх і дайте їм постояти ще приблизно 1 годину, а потім змастіть верхівки сумішшю з жовтка з водою.
  5. Випікати потрібно за температури 165 градусів близько 40 хвилин.
  6. У готових пасок потрібно акуратно зрізати частину верхівки й серединку, щоб додати туди шоколадну пасту.
  7. Для глазурі залийте шоколад гарячими вершками та нанесіть суміш на вже закриті верхівками пасочки, а далі притрусіть кожну мигдальними пластівцями.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в оливковий колір на Великдень за допомогою доступних інгредієнтів.

Джерело: youtube/@lilija-tsvit

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин