Рецепт паски від Лілії Цвіт: із шоколадною начинкою та апетитною глазур'ю
Кулірна майстриня представила несподіваний рецепт, який перетворює звичайну пасочку на дивовижний десерт

Покроковий рецепт паски від Лілії Цвіт / Фото: Freepik
Рецепт паски від Лілії Цвіт може спершу здатися вельми трудомістким і витратним у часі, але неймовірний результат безперечно вартий зусиль на приготування великодньої випічки.
Якщо ви хочете злегка відійти від укорінених традицій і випробувати новий рецепт на Великдень, тоді вивчіть цей варіант від досвідченої господині, яка не тільки докладно перерахувала необхідні продукти, а й покроково описала метод приготування.
Інгредієнти
Для опари:
- Молоко — 500 мл;
- Дріжджі сухі — 15 г;
- Цукор — 1 ст.л;
- Борошно — 8 ст.л.
Для тіста:
- Опара;
- Яйця — 2 шт;
- Цукор — 160 г;
- Цукор ванільний — 10 г;
- Масло вершкове — 100 г;
- Борошно — 1 кг;
- Куркума — 1/4 ч.л;
- Родзинки — 100 г;
- Цедра — 1 ч.л.
Для начинки:
- Шоколадна паста — 150 г.
Для глазурі:
- Чорний шоколад — 100 г;
- Вершки 33% — 80 мл;
- Мигдальні пластівці — 20 г.
Рецепт паски від Лілії Цвіт
- Розведіть у теплому молоці дріжджі, цукор і розмішайте до розчинення, після чого додайте 8 столових ложок борошна і ретельно перемішайте вінчиком. Накрийте і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Далі додайте яйця, цукор, трохи куркуми, топлене масло і ще раз усе перемішайте. Порціями додавайте борошно і розпочинайте замішування.
- Викладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником або харчовою плівкою. Залиште приблизно на 2 години в теплому місці, щоб воно збільшилося в кілька разів.
- Додайте промиті родзинки та цедру, а потім викладіть у формочки для випікання. У центрі кожної пасочки потрібно зробити отвір, щоб тісто рівномірно підходило. Накрийте їх і дайте їм постояти ще приблизно 1 годину, а потім змастіть верхівки сумішшю з жовтка з водою.
- Випікати потрібно за температури 165 градусів близько 40 хвилин.
- У готових пасок потрібно акуратно зрізати частину верхівки й серединку, щоб додати туди шоколадну пасту.
- Для глазурі залийте шоколад гарячими вершками та нанесіть суміш на вже закриті верхівками пасочки, а далі притрусіть кожну мигдальними пластівцями.
Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в оливковий колір на Великдень за допомогою доступних інгредієнтів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!