ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеальне поєднання: шоколадний мус з вишнею

Рецепти 16:30 - 05 травня 2024

Це дуже смачно!

Ідеальне поєднання: шоколадний мус з вишнею

Шоколадний мус з вишнею/Фото: glinskaya.com.ua

Шоколад та вишня – безпрограшне поєднання. Здавалося б, нічого особливого у цих двох, але їхній дует зробить ваш десерт неповторним. Ділимося з вами рецептом шоколадного мусу з вишнею. Це дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 100 мл вершків (1 частина) жирність не менше 30%
  • 200 г чорного шоколаду
  • 5 г желатину + 25 мл води
  • 250 мл вершків (2 частина) жирність не менше 30%

Вишнева начинка:

  • 200 г вишні без кісточки
  • 50 мл води
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 20 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

  • Для приготування шоколадного мусу замочуємо желатин у воді кімнатної температури (1:5), залишаємо на 10-15 хвилин, щоб желатин набряк.
  • З'єднуємо молоко з вершками (1 частина), прогріваємо на вогні до паріння.
  • З'єднуємо з набряклим желатином.
  • З'єднуємо з шоколадом.
  • Пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.
  • Накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник, щоб маса охолола до температури приблизно 32С.
  • Маса не повинна бути теплою.
  • Збиваємо 2 частину вершків до стійких піків
  • Об'єднуємо з підготовленою шоколадною основою. Мус готовий.
  • Укладаємо мус у прозорі стаканчики. Прибираємо в холодильник на кілька годин.
  • Для приготування вишневої начинки змішуємо всі інгредієнти. Відправляємо в сотейник. І при постійному помішуванні, на середньому вогні, доводимо до кипіння і зникнення присмаку крохмалю. Проварюємо 1 хвилину.
  • Укладаємо поверх застиглого шоколадного мусу.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт шоколадних яєць до Великодня.

Джерело: UAportal

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин