Ідеальне поєднання: шоколадний мус з вишнею
Це дуже смачно!

Шоколадний мус з вишнею/Фото: glinskaya.com.ua
Шоколад та вишня – безпрограшне поєднання. Здавалося б, нічого особливого у цих двох, але їхній дует зробить ваш десерт неповторним. Ділимося з вами рецептом шоколадного мусу з вишнею. Це дуже смачно!
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 100 мл вершків (1 частина) жирність не менше 30%
- 200 г чорного шоколаду
- 5 г желатину + 25 мл води
- 250 мл вершків (2 частина) жирність не менше 30%
Вишнева начинка:
- 200 г вишні без кісточки
- 50 мл води
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 20 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Для приготування шоколадного мусу замочуємо желатин у воді кімнатної температури (1:5), залишаємо на 10-15 хвилин, щоб желатин набряк.
- З'єднуємо молоко з вершками (1 частина), прогріваємо на вогні до паріння.
- З'єднуємо з набряклим желатином.
- З'єднуємо з шоколадом.
- Пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- Накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник, щоб маса охолола до температури приблизно 32С.
- Маса не повинна бути теплою.
- Збиваємо 2 частину вершків до стійких піків
- Об'єднуємо з підготовленою шоколадною основою. Мус готовий.
- Укладаємо мус у прозорі стаканчики. Прибираємо в холодильник на кілька годин.
- Для приготування вишневої начинки змішуємо всі інгредієнти. Відправляємо в сотейник. І при постійному помішуванні, на середньому вогні, доводимо до кипіння і зникнення присмаку крохмалю. Проварюємо 1 хвилину.
- Укладаємо поверх застиглого шоколадного мусу.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт шоколадних яєць до Великодня.
Джерело:
UAportal
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні