Запечена картопля з пармезаном: хрустка, ароматна та ситна
Крута ідея на обід або вечерю

Запечена картопля з пармезаном/Фото: Bing
Ця страва стане чудовим доповненням до будь-якого столу, адже вона поєднує в собі простоту приготування, неймовірний аромат та неймовірний смак.
Інгредієнти:
- 7-8 картоплин.
- Сіль, паприка, розмарин, Vegeta, приправа до картоплі (по 1 ч. л.).
- 60 г вершкового масла.
- 50-60 г тертого пармезану.
- 2 ст. л. оливкової олії.
- Зелень (за бажанням).
Приготування:
- Підготуємо картоплю: очистимо, розріжемо навпіл і на кожній половинці зробимо неглибокі надрізи.
- Замаринуємо: у миску з картоплею додамо всі спеції, оливкову олію та розтоплене вершкове масло. Добре перемішаємо, щоб кожна картоплинка була вкрита ароматною сумішшю.
- Розігріємо духовку до 190-200°C.
- Підготуємо деко: на дно виллємо трохи олії та посиплемо частиною пармезану і розмарином.
- Викладемо картоплю: розкладемо картоплю на деко надрізами вниз, а зверху щедро посиплемо рештою пармезану.
- Відправимо в духовку: запікаємо протягом 40 хвилин на режимі "верх/низ". Потім увімкнемо режим обдування та запікаємо ще 10 хвилин, щоб отримати апетитну золотисту скоринку.
- Готово! Дістаємо з духовки, посипаємо зеленню (за бажанням) і насолоджуємося хрусткою, ароматною та ситною запеченою картоплею з пармезаном.
Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду подрібнений часник, сушений орегано або інші спеції за вашим смаком. Якщо ви хочете отримати більш м'яку картоплю, можете попередньо відварити її протягом 5-7 хвилин перед запіканням.
Спробуйте приготувати тефтелі у томатно-вершковому соусі.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні