ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечена картопля з пармезаном: хрустка, ароматна та ситна

Рецепти 17:10 - 04 травня 2024

Крута ідея на обід або вечерю

Запечена картопля з пармезаном: хрустка, ароматна та ситна

Запечена картопля з пармезаном/Фото: Bing

Ця страва стане чудовим доповненням до будь-якого столу, адже вона поєднує в собі простоту приготування, неймовірний аромат та неймовірний смак.

Інгредієнти:

  • 7-8 картоплин.
  • Сіль, паприка, розмарин, Vegeta, приправа до картоплі (по 1 ч. л.).
  • 60 г вершкового масла.
  • 50-60 г тертого пармезану.
  • 2 ст. л. оливкової олії.
  • Зелень (за бажанням).

Приготування:

  1. Підготуємо картоплю: очистимо, розріжемо навпіл і на кожній половинці зробимо неглибокі надрізи.
  2. Замаринуємо: у миску з картоплею додамо всі спеції, оливкову олію та розтоплене вершкове масло. Добре перемішаємо, щоб кожна картоплинка була вкрита ароматною сумішшю.
  3. Розігріємо духовку до 190-200°C.
  4. Підготуємо деко: на дно виллємо трохи олії та посиплемо частиною пармезану і розмарином.
  5. Викладемо картоплю: розкладемо картоплю на деко надрізами вниз, а зверху щедро посиплемо рештою пармезану.
  6. Відправимо в духовку: запікаємо протягом 40 хвилин на режимі "верх/низ". Потім увімкнемо режим обдування та запікаємо ще 10 хвилин, щоб отримати апетитну золотисту скоринку.
  7. Готово! Дістаємо з духовки, посипаємо зеленню (за бажанням) і насолоджуємося хрусткою, ароматною та ситною запеченою картоплею з пармезаном.

Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду подрібнений часник, сушений орегано або інші спеції за вашим смаком. Якщо ви хочете отримати більш м'яку картоплю, можете попередньо відварити її протягом 5-7 хвилин перед запіканням.

Спробуйте приготувати тефтелі у томатно-вершковому соусі.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин