Булочки з корицею: вир емоцій та смаку
Пухкі та смачні, хоч на кожен день

Булочки з корицею/Фото: Bing
Ці неймовірно пухкі та ароматні булочки з корицею підкорять ваше серце з першого шматочка. Їх можна готувати з різними начинками, від класичної кориці до вершкового маскарпоне, адже вони створені дарувати вам безмежний калейдоскоп смакових вражень.
Інгредієнти:
- 300 мл теплого молока.
- 5 г сухих дріжджів (1 ч. л.).
- 2 ст. л. цукру.
- 1 склянка борошна.
- 2 яйця.
- 400 г борошна (+/-).
- 80 г вершкового масла кімнатної температури.
- 110 г м'якого вершкового масла.
- 100 г цукру.
- 1 ст. л. кориці.
- 1 ст. л. какао.
- Згущене молоко.
Інструкція:
Тісто:
- Опара (за бажанням): У теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор та 1 склянку борошна. Перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Якщо опара піднялася, дріжджі активні й можна продовжувати.
- У мисці збийте яйця з цукром. Додайте опару, борошно (400 г) та розм'якшене масло. Замісіть тісто, що трохи липне до рук. Вимішуйте 10-15 хвилин, до однорідності.
- Накрийте тісто рушником, залиште в теплому місці на 1-1,5 години, щоб воно піднялося.
Начинка:
Змішайте м'яке масло, цукор, корицю та какао.
Формування:
- Розкачайте тісто в прямокутник розміром 30х50 см. Змастіть його маслом.
- Рівномірно розподіліть начинку по тісту.
- Згорніть тісто в рулет.
- Наріжте рулет на 12-16 шматочків.
- Викладіть шматочки у форму на відстані 2 см один від одного.
- Накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин, щоб булочки піднялися.
Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте булочки протягом 20-30 хвилин, до золотистого кольору. Готові булочки полийте згущеним молоком.
Спробуйте запечену картопля з пармезаном.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні