ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готується легше, ніж вимовляється: готуємо грецький десерт Галактобуреко

Рецепти 14:22 - 06 травня 2024

Родзинкою десерту є крем з манною крупою

Галактобуреко — грецький десерт з манним кремом/Фото: кадр з відео

Галактобуреко — грецький десерт з манним кремом/Фото: кадр з відео

Галактобуреко —традиційний грецький десерт із шарами золотисто-коричневого хрусткого філо, просочений топленим маслом, наповнений вершковим кремом і политий запашним сиропом.

Цей десерт дуже насичений: ніжний і легкий заварний крем тане між хрусткими шарами тіста, які покриває розтоплене вершкове масло і цукровий сироп.

Рецепт десерту Галактобуреко: інгредієнти

  • 10 розморожених листів філо
  • 80 г розтопленого масла

Заварна манна основа:

  • 500 г молока
  • 50 г вершкового масла
  • 120 г манної крупи
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • Ванільний екстракт за бажанням

Сироп:

  • 240 г цукру
  • 120 г води
  • Прянощі за смаком

Спосіб приготування десерту Галактобуреко:

  1. Змішуємо разом молоко, масло та ваніль. Нагріваємо до повного розчинення масла, але не до кипіння. Поступово всипаємо манну крупу, повинна вийти доволі густа "каша".
  2. В окремій мисці з'єднуємо два яйця та цукор. Поступово додаємо яйцеву масу до манної. Знову ставимо на вогонь до загустіння. Знімаємо та чекаємо, поки охолоне.
  3. Кожен лист філо змащуємо розтопленим маслом. На 5 лист виливаємо заварну масу та знову викладаємо філо.
  4. Випікати потрібно 45-50 хв при 170°С. Після випікання даємо трохи охолонути й поливаємо цукровим сиропом (воду, цукор та прянощі потрібно розтопити на маленькому вогні).

Дуже популярний в Німеччині пиріг з ревнем і безе. Він настільки смачний, що спробувавши його ви ніколи не здогадаєтесь, що всередині ревінь.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин