Готується легше, ніж вимовляється: готуємо грецький десерт Галактобуреко
Родзинкою десерту є крем з манною крупою

Галактобуреко — грецький десерт з манним кремом/Фото: кадр з відео
Галактобуреко —традиційний грецький десерт із шарами золотисто-коричневого хрусткого філо, просочений топленим маслом, наповнений вершковим кремом і политий запашним сиропом.
Цей десерт дуже насичений: ніжний і легкий заварний крем тане між хрусткими шарами тіста, які покриває розтоплене вершкове масло і цукровий сироп.
Рецепт десерту Галактобуреко: інгредієнти
- 10 розморожених листів філо
- 80 г розтопленого масла
Заварна манна основа:
- 500 г молока
- 50 г вершкового масла
- 120 г манної крупи
- 2 яйця
- 150 г цукру
- Ванільний екстракт за бажанням
Сироп:
- 240 г цукру
- 120 г води
- Прянощі за смаком
Спосіб приготування десерту Галактобуреко:
- Змішуємо разом молоко, масло та ваніль. Нагріваємо до повного розчинення масла, але не до кипіння. Поступово всипаємо манну крупу, повинна вийти доволі густа "каша".
- В окремій мисці з'єднуємо два яйця та цукор. Поступово додаємо яйцеву масу до манної. Знову ставимо на вогонь до загустіння. Знімаємо та чекаємо, поки охолоне.
- Кожен лист філо змащуємо розтопленим маслом. На 5 лист виливаємо заварну масу та знову викладаємо філо.
- Випікати потрібно 45-50 хв при 170°С. Після випікання даємо трохи охолонути й поливаємо цукровим сиропом (воду, цукор та прянощі потрібно розтопити на маленькому вогні).
Дуже популярний в Німеччині пиріг з ревнем і безе. Він настільки смачний, що спробувавши його ви ніколи не здогадаєтесь, що всередині ревінь.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні